Lesley Kernochan – A Calm Sun
Door op 07 september 2017

Artiest: Lesley Kernochan
Album_title: A Calm Sun
Genre: singersongwriter country
Label: Maple Syrup Music
Release_date_reissue: 07/28/2017
Rating: Drieënhalve ster (3.5)
Soundsid: 3630315
A Calm Sun Lesley Kernochan
3.5
3.5

Zo’n tien jaar geleden eiste Lesley Kernochan meteen de aandacht op met haar uitsluitend met a capella zang gevulde debuut Undulating. Dat repertoire bracht ze  op het podium met het collectief Jellyfish in Portland, Oregon waar ze aan de muziekacademie studeerde. Oorspronkelijke legde de uit Santa Monica afkomstige jongedame zich toe op saxofoon maar ondertussen kunnen we haar markante zang beluisteren op The Pickle Jar, de met jazzy pianopop gevulde opvolger en als Lesley & the Flying Foxes brengt ze A Day In The Life of A Boogalobee, een voor kinderen bestemd luisterboekje met tekeningen van Lesley.

Les Petits Mondes Sont Partout opent, afgezien van de titel volledig in het Engels gezongen, uiterst ontspannen. Meteen eist het fraaie en flexibele stemtimbre alle aandacht op. Kernochan bezingt haar voorliefde voor het buitenleven in country getint werk, in het op fingerpicking en dobro leunende Hurricane Eye komt de zangeres in de hogere registers moeiteloos in de buurt van Dolly Parton en ook in enkele andere nummers toont de zangeres zich een onvervalste queen in het genre.

Tumbleweed is een lichtvoetige ode aan de zonnige thuishaven Californië, de zacht brommende bas van Robert Rex  Walter Jr. versterkt het zangkoortje. Country In The City toont aan dat de prairiemuziek uit het  zuidwesten ook in de grootstad gedijt, als je  maar door de juiste muzikantenclubje omringd wordt. Zo wordt Lesley’s akoestisch gitaarwerk tijdens de twee opnamesessies in Hollywood en Los Angeles respectievelijk geflankeerd door de gitaren, dobro, banjo, ukelele en pedal steel van Dean Parks en het gitaarwerk van Christopher Bruce. De alomtegenwoordige, meesterlijke borstelpercussie van Aaron Sterling en akoestische bas akkoorden van Dan Lutz zorgen voor een subtiel ritmefundament.

Als Jeff Babcko de wurlitzer warm stookt in de titelsong A Calm Sun worden we in verfijnde countrysoul ondergedompeld die terug opduikt  in het bitterzoete The Chocolate Tree. Jammer dat het meer naar pop lonkende, afsluitende luik dat meer naar pop lonkt niet altijd hetzelfde niveau haalt. In zijn geheel beschouwd blijft A Calm Sun meer dan de moeite waard.

Tracklisting A Calm Sun:

 1. Les petits mondes sont partout
 2. Country in the City
 3. Hurricane Eye
 4. Tumbleweed
 5. A Calm Sun
 6. Blown Away
 7. The Universe
 8. Love Is a Verb
 9. The Chocolate Tree
 10. Wherever I Go
 11. Loving Family
 12. Song for Elijah
 13. Old Fisherman’s Song
 14. A Face in the Mountain