Left Lane Cruiser – Claw Machine Wizard
Door op 25 mei 2017

Band: Left Lane Cruiser
Album_title: Claw Machine Wizard
Genre: punkrock bluesrock
Release_date: 05/19/2017
Label: Aliive Natural Sound
Rating: Drieënhalve ster (3.5)
Soundsid: 3645942
Claw Machine Wizard Left Lane Cruiser
3.5
3.5

Na de voorganger van het tot trio uitgebreide Left Lane Cruiser Dirty Spliff Blues was er nog het zijproject King Mud en de compilatie Beck In Black. Helemaal terug en met nieuw werk dat in het oorspronkelijke duo formaat wordt gepresenteerd. Zanger gitarist Freddy J IV ( Evans) wordt op Claw Machine Wizard geflankeerd door drummer  Pete Dio, de vervanger van Brenn Beck toont zich een waardig opvolger met uiterst efficiënte gespierde attacks op de drumvellen.

Het duo bezocht de vertrouwde Cuff Sound studio in Indiana en met enige hulp van producer Jason Davis, die in het instrumentale Smoke Break het orgelspel verzorgt, kwamen met tien tracks buiten. De rudimentaire, ranzige sound blijft het handelsmerk in compromisloze rockende punkblues, Lately en de titelsong. Snerpende slides en een tomeloze boogiebeat resulteren in ranzige, door Freddy J uitgebraakte stampers als Booga Chaka, The Point Is Overflowing en het op stomende riffs voortdenderend Still Rollin’.

Het op een meer ontspannen reggaebeat huppelend Lay Down is een relatief rustpunten stapt het duo even uit de razende rollercoaster die voortdurend tussen rauwe rock en primitieve blues pendelt.

Tracklisting Claw Machine Wizard:

 1. Claw Machine Wizard
 2. The Point Is Overflowing
 3. Booga Chaka
 4. Lay Down
 5. Burn Em Brew
 6. Still Rollin
 7. Lately
 8. High Maintenance
 9. Smoke Break
 10. Indigenous
 11. Liquor Store

Written in Music Nieuwsbrief