Left Lane Cruiser – Beck In Black
Door op 21 september 2016

Band: Left Lane Cruiser
Album_title: Beck In Black
Genre: rootsrock
Release_date: 09/08/2016
Label: Alive Natural Sound
Rating: Drieënhalve ster (3.5)
Soundsid: 3533644
Beck In Black Left Lane Cruiser
3.5
3.5

De uit Fort Wayne, Indiana afkomstige duo is gespecialiseerd in ongepolijste hill billy punk zoals je die terugvindt op Dirty Spliff Blues, de vijfde langspeler van voor Alive Natural Sound.

Beck in Black is een compilatie van vroeger werk op het rootslabel en naar verluidt geselecteerd door de oorspronkelijke drummer Brenn ‘Sausage Paw’ Beck, die al enige tijd  vervangen is door Pete Dio.

Die oudere tracks worden aangevuld met een genereuze bonus van liefst zes, nooit  voordien uitgebrachte nummers waaronder een markante cover The Pusher, een nummer van Hoyt Axton waarmee Steppenwolf destijds scoorde zon’ rauw nummer gaat het duo bijzonder goed af. De andere cover die na een onheilspellend Bloodhound en hypnotisch Zombie Blocked passeert, is Chevrolet dat hier een heftige Left Lane Cruiser behandeling krijgt met enige  hulp van bassist en producer Jim Diamond.

De vervormde zang op resonerende gitaarwerk en snerpende slides en primitieve maar tegelijk geïnspireerde percussie al dan niet op een ‘reguliere’ drumkit, een  whiskey box, fles of ander afvalspul wordt soms met flarden rudimentaire harmonica gelardeerd. Het aanstekelijke  mengsel klinkt ondertussen vertrouwd maar Freddy J IV (Joe Evans) en zijn kompaan Pete Dio weten telkens een spanningsveld en dreiging op te bouwen, kortom gevaarlijke stuff die zijn uitwerking niet mist.

Tracklisting Beck In Black:

 1. The Pusher
 2. Circus
 3. G Bob
 4. Bloodhound
 5. Zombie Blocked
 6. Chevrolet
 7. Sausage Paw
 8. Crackalacka
 9. Hip Hop
 10. Heavy
 11. Maybe
 12. Amy’s In The Kitchen
 13. Chicken
 14. Juice To Get Loose