LAT – Lorene
Door op 13 april 2016

Band: LAT
Album_title: Lorene
Genre: Roots
Label: Left Arm Ten
Rating: Vier sterren (4)
Lorene LAT
4
4

LAT (voluit Left Arm Tan) is een uit Forth Worth afkomstig kwartet dat de luisteraar meetroont op een muzikale trip die van Texaanse hills langs de zogenaamde Rust Belt en highways die naar de kust van California leiden,  heen en weer pendelt. Dat gebeurt onder leiding van zanger Toy Austin die naast de gebruikelijke harmoniezang voor de behoorlijk gepolijste countryrock door gitarist Daniel Hines, terwijl Ben Lee het geheel met fijn toetsenwerk versierd.

Salim Nourallah van Old97s tekende voor de productie, het is dan ook niet verwonderlijk dat zijn kompaan Kem Bethea opduikt  in Freedom Bus waarin de gitarist van Old 97s  het gezelschap krijgt van Walt Wilkins. De fellow Texaan mag overigens afsluiten met een zogenaamde Walt Mix  van dat nummer. Tussen het wiegende Gonna Find Me a Rock en Burnin’ Down verloopt een dik uur, een uur  intens luisterplezier met Brass On Burgundy, een authentiek klinkende Dixie-ballade met wonderlijk galmende twang en een warm orgeltje dat een zwoele Zuiderse sfeer evoceert. Dat zwierige orgel stuurt ook een melodieus rockende Daylight Redemption aan en het dartel, funky tussendoortje Hung Up. Er is echter meer te beleven op Lorene dan leuke muziekjes die behendig tussen rock en country laveren.

Daar blijft het niet bij, LAT heeft ook echt iets te vertellen, Break Even een schrijnend verhaal over een familie die tevergeefs op vader wacht die nooit van het front zal terugkeren is een van de vele pareltjes die we op Lorene terug vinden. Een collectie  verfijnde Americana en countryrock met meerwaarde uit Texas.

Tracklisting Lorene:

 1. Gonna Find Me A Rock
 2. Blacktop Blues
 3. Take Me Out
 4. Brass On Burgundy
 5. Break Even
 6. Shadowlands
 7. Wild Wind
 8. High Plains Drifter
 9. Daylight Redemption
 10. Hung Up
 11. Freedom Bus
 12. Always Gone
 13. Easy
 14. Where Were You?
 15. Hey Rebecca
 16. Burning Down

Bonus

17.Gonna Find Me A Rock (alternate)

18.Freedom Bus (Walt’s mix)

Written in Music Nieuwsbrief