Larkin Poe And Thom Hell – The Sound Of The Ocean Sound
Door op 03 maart 2013

Band: Larkin Poe & Thom Hell
Album_title: The Sound Of The Ocean Sound
Genre: Roots, folk
Release_date: 02/14/2013
Label: Edvins Records
Rating: Vierenhalve ster (4.5)
Soundsid: 3170441
The Sound Of The Ocean Sound Larkin Poe & Thom Hell
4.5
4.5

Hoewel je net in maart moet oppassen met voorspellingen met betrekking tot jaarlijsten, lijkt het er nu toch al op dat in die voor Roots het album The Sound Of The Ocean Sound van Larkin Poe en Thom Hell hoog zal prijken. Want wat een waanzinnig mooi en goed album is dit!

Tussen 2005 en 2010 traden de zussen Jessica, Rebecca en Megan uit Calhoun (Georgia) op als The Lovell Sisters, na het vertrek van oudste zus Jessica gingen de overgebleven twee verder onder de naam Larkin Poe. Met veel succes, vooral in de VS. Nu komen ze dus met The Sound Of The Ocean Sound, een album dat een collaboratie is met de Noorse singer-songwriter Thom Hell.

De schijf is opgenomen in de Ocean Sound Studio in Noorwegen (vandaar dus de naam). De muziek kent veel invloeden van folk en ook de country haal je er wel uit. Dat komt voor een belangrijke deel door de instrumenten: Megan speelt geweldig dobro en lapsteel, Rebecca doet dat op de gitaar en mandoline. Naast vaste muzikanten Mike Seal (gitaar), Daniel Kimbro (bas) en Chad Melton (drums) krijgen muzikanten hulp van Sola Akingbola, percussionist van Jamiroquai. Hij had zo veel zin om aan dit album mee te werken dat hij zijn twee vrije dagen tijdens een tour ervoor opgaf.

Wat Hell en de zussen goed lukt, is uptempo nummers brengen die toch nog een flinke portie melancholie kennen. Dat komt deels door de instrumenten, maar ook door de stemmen. Die zijn zo goed, passen zo mooi bij elkaar en zijn zo op elkaar ingespeeld dat je zou denken dat de drie al jaren samen muziek maken.

Hieronder is openingstrack I Belong To Love te beluisteren. The Sound Of The Ocean Sound staat vol met dergelijke lekker in het gehoor liggende muzikale parels. In totaal zijn het er 10. Je zou willen dat het er meer waren.

In het hoesje staat: “This CD is what came out of 2 sessions in Ocean Sound Studio, Giske, Norway. Sessions to see what could come of a musical collaboration between Larkin Poe and Thom Hell.” Als 2 sessies al kunnen leiden tot zo’n mooi album, dan maakt dat erg nieuwsgierig naar wat een intensievere samenwerking nog kan opleveren.

Tracklisting The Sound Of The Ocean Sound:

  1. I Belong To Love
  2. Shoulder to Shoulder
  3. P.S. I Love You
  4. Leave
  5. I Can Almost
  6. Tired
  7. As Good As You
  8. Missing Home
  9. Wait For Me
  10. Widows Walk