Koch Marshall Trio – Toby Arrives
Door op 06 april 2018

Band: Koch Marshall Trio
Album_title: Toby Arrives
Genre: Roots
Release_date: 02/22/2018
Label: Players Club
Rating: Vier sterren (4)
Soundsid: 3748171
Toby Arrives Koch Marshall Trio
4
4

Het Koch Marshall Trio bestaat uit de virtuoze Amerikaanse gitarist Greg Koch, zijn zoon Dylan op groovende drums en Toby Lee Marshall op Hammond B3 orgel. Dit trio is ontstaan na een uitbundige jamsessie die zo goed uitpakte dat deze de eigenlijk de basis heeft gelegd voor het ontstaan van de band en het tot stand komen van het album Toby Arrives.

Greg Koch is een graag geziene gast op muziekbeurzen wereldwijd, waar hij gitaren en versterkers demonstreert, doorspekt met veel humor en waarbij iedere toeschouwer uiteindelijk in opperste verbijstering achtergelaten wordt!

De composities op dit album zijn van de hand van Greg Koch en zijn een interessante samensmelting van rock, fusion, funk, jazz, country en blues. Interessant om te weten is hoe het album Toby Arrives tot stand gekomen is en hoe het trio te werk is gegaan in de studio. Greg Koch zegt hierover: “So we went over there, the drums and B-3 were already set up and mic`ed. I sat down with my guitar and said: “Let’s just do a shuffle in G”. And as soon as I heard it back I said: “We’re releasing this!”So the very first notes we ever played is that first song you hear on the album, totally unrehearsed. And just from that very first tune I was like “Holy Shit! This is not your grandfather’s organs trio!”.

Hammondorganist Toby Lee Marshall had zich eigenlijk al teruggetrokken uit de muziekscene, werkte op een boerderij en werd grotendeels in beslag genomen door de opvoeding van zijn kinderen. Inmiddels is hij er weer met zijn haren bijgesleept en is hij enthousiast geworden omdat dit trio hem alle ruimte biedt voor het etaleren van zijn muzikaal talent. Met de titeltrack van het album geeft de band te kennen erg blij te zijn met de comeback van de getalenteerde Toby Lee Marshall.

De muziek en sound van het Koch Marshall Trio heeft duidelijke raakvlakken met het werk van gitaargrootheden zoals Jeff Beck, Michael Landau, John Scofield en Robben Ford en zal daarom de liefhebbers van fusion, jazz en bluesy rock erg aanspreken. De track Boogie Yourself Drade is hiervan een prima voorbeeld met natuurlijk een hoofdrol voor de knerpende Telecaster van Greg Koch. Toby Arrives is een geheel instrumentaal album en blijft boeien van begin tot eind.  Koch Marshall zou gezien de grote kwaliteit van dit album eigenlijk niet mogen ontbreken op de grote festivals.

Tracklisting Toby Arrives:

  1. Toby Arrives
  2. Funk Meat
  3. Heed The Boogaloo
  4. Let’s Get Sinister
  5. Mysteriosio
  6. Enter The Rats
  7. Boogie Yourself Drade
  8. Sin Repent Repeat