King Mud – Victory Motel Sessions
Door op 24 februari 2016

Band: King Mud
Genre: Roots rock blues
Release_date: 02/05/2016
Label: Alive Natural Sound
Rating: Drieënhalve ster (3.5)
Soundsid: 3493979
King Mud
3.5
3.5

King Mud  is de naam van bepaald type band voor drassig terrein. Achter die naam schuilt het duo Freddy J IV en Van Campbell. Freddy  bestiert  The Left Lane Cruiser en Van verzorgt de drumkicks bij Black Diamond Heavies, ze bundelen de krachten nu bij King Mud. Kracht is ongetwijfeld een constante bij de output van het duo dat sporadisch enige hulp krijgt van gitarist Parker Griggs van Radio Moscow en het orgeltje van Alex J. Galvan.

Nauwelijks vijf dagen namen de  Victory Motel Sessions in beslag daarna vlogen Freddy en Van terug naar hun schuiloorden in Indianaen Kentucky. Wat ze in de studio in Glendale een voorstad van LA uitspookten heeft niets met de glitter en glamour van het in de buurt gelegen Hollywood te maken. Met kornuiten als Freddy J IV en Van Campbell verwacht je eerder drassige toestanden uit de Mississippi Delta en dat krijgen we voorgeschoteld in compromisloze bluesrock met de nadruk op zompige rock. Dubbelgespierde kick as drums onderbouwen rafelige riffs ,smerige slides en aan flarden geschoten stembanden zijn de vaste ingrediënten van dit tomeloos energieke ‘debuut’.

Titels als Rat Time, Smoked All My Bud laten evenmin aan duidelijkheid te wensen over tussen die  vunzige rock loopt coverwerk niet verloren. Keep It Out Of Sight is van Wilko Johnson signatuur en dendert op de vertrouwde hypnotische staccato ritmiek van Dr.Feelgood voorbij en er duikt een gulzige harpsucker op tussen al die heisa. I Can Only Give You Everything, dat we van MC5 en Them kennen raast eveneens genadeloos voorbij met enige assistentie hulp van gitarist Parker Griggs

Als afscheid doet King Mud er in Blood River nog meer dan een schepje bovenop met een frontale aanval op de trommelvliezen en wellicht ook op het zenuwstelsel bij meer fijnbesnaarde lui. Uiterst geschikt voor een uitzinnig, wild feestje.

Tracklisting Victory Motel Sessions:

  1. Rat Time
  2. Smoked All My Bud
  3. Back It Up
  4. Arthur’s Hooked
  5. Keep It Out Of Sight
  6. Take A Look
  7. War Dancers
  8. I Can Only Give You Everything
  9. Suzy’s Cookies
  10. Blood River-