Kim Lenz – Slowly Speeding
Door op 20 februari 2019

Artiest: Kim Lenz
Album_title: Slowly Speeding
Genre: rockabolly, country, singer-songwriter
Release_date: 02/22/2019
Label: Blue Star Rcords
Rating: Vier sterren (4)
Soundsid: 3877128
Slowly Speeding Kim Lenz
4
4

Ruim twee decennia is het ondertussen geleden dat Kim Lenz  and Her Jaguars haar debuut voorstelde in het Thunderbird Café.  De Brusselse club en restaurant is helaas al bijna even lang opgedoekt. Ondertussen leverde het roodharige rockabilly fenomeen met Texaanse Roots ,in de voetsporen van  Rockabilly Queens Janet Martin en Wanda Jackson, met lange russenpauzes nog twee langspelers en een verzamelaar af. Het leven heeft Kim geenszins gespaard. In 2009, vlak na het uitbrengen van It’s True, kwam de echte waarheid aan het licht. Lenz werd op jonge leeftijd geadopteerd en haar vermeende ouders hielden dat geheim lange tijd angstvallig verborgen.

In die moeilijke periode verloor ze haar gitarist Nick Curran, een jonge getalenteerde snarenvreter die na Ronnie Dawson en  The Fabulous Thunderbirds bij The Jaguars figureerde, aan keelkanker. Lenz startte met propere lei en een volledig nieuwe line-up van The Jaguars met gitaartandem Ramon Espinoza en Ashley Kingman, die ruimschoots zijn sporen bij Big Sandy’s Fly-Rite Boys verdiende. Het naar Californië uitgeweken Britse boogie woogie fenomeen Carl Sonny Leyland tekende voor de productie en zorgt voor kleurrijke pianoaccenten op Follow Me.

Vijf jaar na die vurige comeback is La Lenz terug met Slowly Speeding dat onbeschaamd naar rockabilly, prille blues en gospel en de countrytraditie lonkt. De persoonlijke, intuïtieve benadering resulteert evenwel in een ruimer georiënteerd geheel.

De vocale troeven worden volop uitgespeeld met het sensuele rauwe en flexibele timbre dat grandioos ondersteund wordt door het puike snarenspel en steelwerk van Philips en Tjarko Jeen.  Jake Erwin, bassist bij Hot Club of Cowtown en oudgediende bij The Jaguars, is eveneens present. Dat is duidelijk merkbaar in Pine Me, een lekker ouderwets rollende Western Swing en Guilty en Wold Oak, hikkende vintage rockabilly.

Echt beklijvend wordt het met de titeltrack. Donkere, diepe countrytwang  creëert een sinistere onheilspellende sfeer, een wanhopig gevoel dat terugkeert in een tergend slepende Room en overheerst op de vijfde langspeler die het geijkte rockabilly en country genre moeiteloos overstijgt. Kim Lenz  zoals je haar nog niet hoorde!

http://www.writteninmusic.com/roots/kim-lenz-and-the-jaguars-follow-me/

Tracklisting Slowly Speeding:

  1. Bogeyman
  2. Pine Me
  3. Guilty
  4. Bury Me Deep
  5. Slowly Speeding
  6. Wild Oak
  7. I’ll Find You
  8. Percolate
  9. Hourglass
  10. Room