Kieran Goss and Annie Kinsella – Oh, The Starlings
Door op 14 januari 2019

Artiest: Kieran & Annie Goss & Kinsella
Album_title: Oh, The Starlings
Genre: folkpop
Release_date: 01/11/2019
Label: Cog. Communications
Rating: Vier sterren (4)
Oh, The Starlings Kieran & Annie Goss & Kinsella
4
4

Kieran Goss groeit op in Noord Ierland, in een bijzonder kroostrijk gezin vangt hij  de meest uiteenlopende muziekjes op. Cash , Kristofferson en Nelson huizen in de platencollectie van zijn broers, moeder is fan van Frank Sinatra terwijl de zusjes naar de Rolling Stones luisteren. Kieran die nog voor zijn tienerjaren piano en gitaar speelt zuigt samen met de Ierse traditie die invloeden  gulzig op. Ook de folkpop van James Taylor en Paul Simon beïnvloeden zijn poëtisch getint songwerk dat Goss tijdens zijn studententijd in Belfast in de plaatselijke pubs voorstelt.

Goss debuteert in ’89 met Brand New Star, Mary Black adopteert meteen de titelsong en Just Around The Corner op haar meesterlijke Babes In The Wood. Een jarenlange samenwerking met een andere telg uit de Black familie, Frances resulteert in een duo-plaat in ’91. In zijn thuisland en Europa slaat de romantische folkpop, die enkele voortreffelijke werkstukken vult, goed aan.  maar als de stem en gitaar van Goss geflankeerd wordt door een vrouwenstem is hij op zijn best. Annie Kinsella is de naam van zijn inspirerende muze. Er was al eerdere  samenwerking met de zangeres en nu is er een officieel debuut dat Kinsella op de voorgrond plaatst.

De titelsong van Oh The Starlings componeerde het koppel samen, een prachtige folk-ode aan de thuishaven aan de Ierse Westkust die vaak onderschatte waarde van de geborgenheid in een kleinere gemeenschap in herinnering brengt. Die bijzondere sfeer van het Groene Eiland huist ook in  het melancholische Michael’s Orchard. De alomtegenwoordige, delicate stemmenpracht vormt eveneens een harmonieus geheel in Jewel Of The South, de keuze voor een song van Rodney Crowell is geen toeval. Het duo werkte in New York samen met producer Kevin Killen, muzikanten als Jay Bellerose en Michael Rhodes ondersteunen subtiel het snarenwerk van Goss en John Doyle.

In een ruimer geïnstrumenteerd Crazy For Your Love komt daar elektrische gitaar en accordeon bij. De meer intimistische passages zoals As Mam Lay Dying , het tedere Hymn To Love en het door Goss gezongen Time To Go Sleeping zullen ongetwijfeld voor bijzonder beklijvende momenten zorgen tijdens de komende tournee.

http://www.kierangoss.com/KieranGoss_tourdates.html

Tracklisting Oh, The Starlings:

 1. Oh, The Starlings
 2. Come Back Liza
 3. Michael’s Orchard
 4. Into Your Arms
 5. Jewel Of The South
 6. As Mam Lay Dying
 7. Hollywood Boulevard
 8. Hymn To Love
 9. The Song Of Wandering Aengus
 10. Crazy For Your Love
 11. Time To Go Sleeping