Katy Guillen & The Girls – Katy Guillen & The Girls
Door op 08 december 2015

Artiest: Katy Guillen
Band: Katy Guillen & The Girls
Album_title: Katy Guillen & The Girls
Genre: Bluesrock
Release_date: 11/27/2015
Label: Eigen beheer
Rating: Drie sterren (3)
Katy Guillen & The Girls Katy Guillen & The Girls
3
3

Als teenager was Katy Guillen al in gitaarjams betrokken in Kansas City, nauwelijks enkele jaren flankeerde ze lokale blueshelden op het podium en ze werkte samen metde plaatselijke  blueslui van John Paul’s Flying Circus. Guillen  perfectioneerde de haar techniek tijdens een jarenlange opleiding  flamenco en ze begeleidde flamencodansers. Die typerende ritmische benadering klinkt nog steeds door in haar snaarverrichtingen, een soort veredelde bluesrock.

Na een project met Go Go Ray besluit de gitariste in september 2012 een rocktrio op te zetten met andere getalenteerde dames zoals bassiste Claire Adams en Stephanie Williams die op het stoeltje achter de drumkit zit.  Op het titelloze debuut  hakt het trio er bij momenten flink op in met op strakke ritmiek gefundeerde tracks als  Don’t Get Bitter en Old Best Friend. Woke Up In Spain is even een ietwat luchtiger popintermezzo met knappe melodieuze  zang. Katy wordt daarbij ondersteund door Claire en de eveneens uit Kansas afkomstige  gastzangeres Nicole Springer. We blijven in ieder geval wakker zelfs bij het traag sluipende Stalling on Dreams dat op een wolkje voorbij zweeft.

Quiver is stevige jazzrock en het eveneens met orgelwerk van Brent Jamison gelardeerde Earth Angel, een lang uitgemolken bluesepos  sluit af. Op zich niet onverdienstelijk de doorleefde rockende blues van dit meidentrio, helaas bederft een opdringerige drumbeat meer dan eens de luisterpret.

Tracklisting Katy Guillen  & The Girls:

 1. Don’t Get Bitter
 2. Old Best Friend
 3. Woke Up In Spain
 4. Stalling On Dreams
 5. Gabriela
 6. Think Twice
 7. Quiver
 8. If You Were Gone
 9. Don’t Turn Your Back
 10. The Race
 11. Earth Angel