Jon Strider – Soul Reunion
Door op 03 maart 2017

Artiest: Jon Strider
Album_title: Soul Reunion
Genre: Soul/R&B
Release_date: 02/24/2017
Label: New Sky Records
Rating: Drieënhalve ster (3.5)
Soul Reunion Jon Strider
3.5
3.5

Op de coverfoto zien we een piepjong knaapje, de blik op de partituur gefocust en de handjes op het klavier van de buffetpiano. Het is een oude zwart wit foto van Jon Strider. De uit het Californische Berckeley  afkomstigepianist en gitarist is als producer en muzikant bij talloze  nevenprojecten betrokken. Striders solo -oeuvre omvat acht langspelers waarop Strider meestal de gitaar hanteert in songwerk dat van folk- naar countryrock pendelt met uitvalswegen naar blues en rock.

Nu vinden we hem terug aan de piano, op Soul Reunion is het hammondorgel van Skip Edward alom tegenwoordig. De sinds de jaren zeventig actieve sessieman die met Johnny Rivers, Tom Russell, Dwight Yoakam, Walter Egan, Dave Alvin, Joe Ely en talloze anderen samenwerkte, zorgt in  Erik Isakssons Mölan studio in Malmö voor een beklijvende southern sountrack samen met Strider en plaatselijke, Zweedse muzikanten.

Niet alles is even sterk op deze soul reünie, het blijft weliswaar vakwerk maar Your Place Or Mine huppelt vrijblijvend en vooral iets te gestroomlijnd voorbij terwijl True to You op het randje van meligheid wankelt. Gelukkig zijn er ook fijnere momenten te beleven.

Na de sterke opener Loves Me To Life komt de pianist met de zwierige ballade Love Is Real dicht in de buurt van de onvolprezen Stevie Wonder met  buitengewone, soulvolle zang en bovendien weet Strider zich voortreffelijk ondersteund door soepele gitaarlicks en de wonderlijke  vocale backing van Marium Ucharu.

Die schitterende zangeres manifesteert zich ook in het uitgelaten gospelgetinte Hallelujah Heartache in het gezelschap van een prima, strakke blazerssectie. Het samen met Jane Getz gecomponeerde When Someone Throws Your Love Away heeft een onvervalste New Orleans feel en in een knap opgebouwd Strong In Spirit schittert Ucharu weerom in een glansrol

Nu Jon Strider even het vertrouwde Americana pad verlaat zet hij meteen een (gedeeltelijke) voltreffer neer in samenwerking met hammondman Skip Edwards.

Tracklisting Soul Reunion:

  1. Loves Me To Life
  2. Your Place Or Mine
  3. Love Is Real
  4. Hallelujah Heartache
  5. Southern Sun
  6. True To You
  7. When Someone Throws Your Love Away
  8. Distance Do Me Good
  9. 9. Strong In Spirit

Written in Music Nieuwsbrief