John Mellencamp – Performs Trouble No More Live At Town Hall
Door op 07 oktober 2014

Artiest: John Mellencamp
Album_title: John Mellencamp Performs Trouble No More Live At Town Hall
Genre: Roots
Release_date: 07/17/2014
Label: Mercury
Rating: Vier sterren (4)
Soundsid: 3328209
John Mellencamp Performs Trouble No More Live At Town Hall John Mellencamp
4
4

Hoe goed zijn albums ook zijn, op het podium komt de onvermoeibare John Mellencamp met zijn immer geweldige band het beste tot zijn recht. Performs Trouble No More Live At Town Hall bewijst dat wederom.

Uitgebracht in juni 2003, was John Mellencamp’s Trouble No More een album dat gelijk tot een van de beste binnen zijn oeuvre gerekend mag worden. Het was het album waarop Mellencamp en zijn band 11 Amerikaanse folk- en bluesklassiekers onder handen namen en deze volledig naar zich toetrokken. Van Robert Johnsons Stones In My Passway, Son House’s Death Letter, Woody Guthrie’s Johnny Hart, Willie Dixons Down In The Bottom tot aan Lucinda Williams’ Lafayette. Het album werd heel spontaan en ontspannen opgenomen en gemixt en kent een pure en energieke sound.

Reeds een dikke maand later stond Mellencamp met zijn band in een snel uitverkochte, maar 1500 plekken tellende, New Yorkse Town Hall. Voor het concert had hij dezelfde band meegenomen als op het album te horen is: Mike Wanchic (gitaar), Andy York (gitaar), Miriam Sturm (viool), Dane Clark (drums), John Gunnell (bas) en Michael Ramos (keyboards). Naast veel songs van het Trouble No More album werden ook ‘stripped down’ versies gespeeld van songs uit het rijke Mellencamp Songbook zoals Small Town, Paper In Fire en Pink Houses. Ook Mellencamps heerlijk aanstekelijke interpretatie van Bob Dylan’s Highway 61 Revisited vond een plek in de set.

Het is een geweldig concert dat het na 11 jaar zeker verdient om uitgebracht te worden. De keuze in songmateriaal, de wonderlijk goed spelende muzikanten en een prima bij stem zijnde Mellencamp maken deze live set onovertroffen. De songs van het Trouble No More album worden met zoveel verve en enthousiasme gebracht en naar deze tijd getild dat ze klinken alsof Mellencamp ze zelf schreef. Het geeft de traditionals en klassiekers een zeer bijzondere extra dimensie mee. De eigen songs sluiten daarna naadloos aan bij de klassiekers.

Tracklisting Performs Trouble No More Live At Town Hall:

 1. Stones In My Passway (Robert Johnson)
 2. Death Letter (Son House)
 3. To Washington (John Mellencamp/Traditional)
 4. Highway 61 Revisited (Bob Dylan)
 5. Baltimore Oriole (Hoagy Carmichael/Paul Francis Webster)
 6. Joliet Bound (Kansas Joe McCoy)
 7. Down In The Bottom (Willie Dixon)
 8. Johnny Hart (Woody Guthrie)
 9. Diamond Joe (John Mellencamp/Traditional)
 10. John The Revelator (Traditional)
 11. Small Town (John Mellencamp)
 12. Lafayette (Lucinda Williams)
 13. Teardrops Will Fall (Marion Smith)
 14. Paper In Fire (John Mellencamp)
 15. Pink Houses (John Mellencamp)

Written in Music Nieuwsbrief