John Mellencamp op 26 juni eindelijk weer in Nederland
Door op 24 maart 2011

Artiest: John Mellencamp
Album_title: No Better Than This
Genre: Roots
Label: Mercury

Voor het eerst in 19 jaar komt John Mellencamp weer naar Nederland. Op zondag 26 juni is er in het World Forum Theater in Den Haag een unieke ‘avond met Mellencamp’. Voorafgaand aan het concert wordt de bijzondere documentaire It’s About You vertoond over Mellencamp en het ontstaan van het No Better Than This album. De kaartverkoop voor het concert start op vrijdag 25 maart om 10.00 uur via de site van Live Nation.

De Amerikaanse rockmuzikant, ook bekend als John ‘Cougar’ Mellencamp, heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen albums verkocht. Daarnaast heeft hij maar liefst 22 Top 40 hits op zijn naam staan, waaronder Jack & Diane, Pink Houses en R.O.C.K. In The U.S.A’. Mellencamp is dertien keer genomineerd voor een Grammy Award en heeft hem ook één keer binnengesleept. Hij verkreeg in 2008 een plaats in de Rock and Roll Hall of Fame. Zijn grootste muzikale invloeden zijn Bob Dylan, Woody Guthrie en The Rolling Stones.

Afgelopen augustus kwam Mellencamp’s album No Better Than This uit, geproduceerd door T Bone Burnett. Dit zeer goed ontvangen album is opgenomen met een 55 jaar oude monorecorder op drie historische locaties in het zuiden van Amerika, waaronder Sun Studio in Memphis en Room 414 van San Antonio’s Gunter Hotel.

De bijzondere ‘openingsact’ tijdens de tour is de documentaire It’s About You van Kurt Markus. Deze documentaire is gemaakt op Super8 film tijdens de Bob Dylan-John Mellencamp-Willie Nelson tour in 2009. Hierna volgt een lange show met zowel ouder materiaal als bekende hits en nieuwe muziek van zijn laatste album. Mellencamp: “Ik heb er zin in en ben blij dat ik de kans heb in deze tijd van mijn leven om op tour te kunnen gaan en mijn muziek op deze manier te kunnen presenteren”.

JOHN MELLENCAMP – ‘No Better Than This’ tour
Zondag 26 juni 2011, World Forum Theater – Den Haag
Opening met de documentaire It’s About You
Aanvang: 19.00 uur (let op: op dit tijdstip start de documentaire)
Entree: € 49, € 57, € 60 (excl. servicekosten) / Ticket de Luxe: € 150 (excl. servicekosten)
Kaartverkoop start aanstaande vrijdag 25 maart om 10.00 uur via de site van Live Nation.