Joe Bonamassa – Live at the Radio City Music Hall
Door op 02 november 2015

Artiest: Joe Bonamassa
Album_title: Live at the Radio City Music Hall
Genre: Roots, Blues
Label: Provogue
Rating: Vierenhalve ster (4.5)
Soundsid: 3445026
Live at the Radio City Music Hall Joe Bonamassa
4.5
4.5

Dat Joe Bonamassa een ongelooflijk actieve muzikant is bewijzen niet alleen zijn vele live optredens maar ook zijn album uitgaven. Live at the Radio City Music Hall werd opgenomen gedurende twee uitverkochte avonden in januari 2015 in de fameuze Radio City Music Hall te New York City, waar vele beroemdheden speelden zoals Frank Sinatra, Sammy Davis Jr., Ray Charles, BB King etc. en komt uit op CD/DVD/Blue-ray. Voor Joe Bonamassa, als geboren New Yorker, betekende dit de vervulling van een lang gekoesterde droom en een van de meest onvergetelijke ervaringen van zijn leven. De twee shows die hij gaf in de Radio City Hall waren het hoogtepunt van een speciale half elektrische- en half akoestische toer die anderhalf jaar duurde. De CD versie bevat 13 nummers – waarvan twee gloednieuwe en zeven songs die nooit live zijn gespeeld. De DVD bevat 15 nummers inclusief een bonusfeature van 45 minuten die een onder andere een kijkje biedt achter de schermen en inzicht geeft in Joe’s muzikale erfenis.

De eerste set speelt Bonamassa met de akoestische band The Huckleberries, bekend van de CD/DVD An Acoustic Evening At The Vienna Opera House bestaande uit Gerry O’Connor op nyckelharpa, mandolameester Mats Wester, toetsenist Reese Wynans en percussionist Lenny Castro. Er wordt sterk geopend met Dust Bowl, dat akoestisch erg goed uit de verf komt. Mooi is ook Still Water geschreven door Daniel Lanois. De versie van Bonamassa wordt hier getransformeerd tot een Ierse folksong. Black Lung Heartache is een akoestische blues met een hoofdrol voor Joe op slidegitaar.

Na Never Give All Your Heart volgt een geïnspireerde elektrische set met zijn vaste touringband bestaande uit bassist Carmine Rojas, toetsenist Reese Wynans, drummer Tal Bergman, trompettist Lee Thornburg, trombonist Nick Lane, en saxofonist Paulie Cerra. De blazerssectie geeft het geheel een soulachtige inkleuring zonder het gitaarspel van Joe geweld aan te doen. Hoogtepunten vind ik wel de nummers Double Trouble en One Less Cross to Bear met virtuoos gitaarspel dat in dienst blijft van het nummer.

Live at the Radio City Music Hall is met recht een mijlpaal in de toch al indrukwekkende muzikale carrière van Joe Bonamassa. De akoestische set is prachtig en sfeervol, maar zodra Bonamassa een Gibson Les Paul in zijn handen heeft wordt helemaal duidelijk dat we hier te maken met een ware gitaargod.

Tracklisting Live at the Radio City Music Hall:

CD:

 1. I Can’t Be Satisfied
 2. One Less Cross To Bear
 3. Living On The Moon
 4. I Gave Up Everything For You, ‘Cept The Blues
 5. Dust Bowl
 6. Trouble Town
 7. Still Water
 8. Different Shades Of Blue
 9. Happier Times
 10. Never Give All Your Heart
 11. Hidden Charms
 12. Love Ain’t A Love Song
 13. So, What Would

Tracklisting DVD/Bluray:

 1. Bite The Big Apple (titles)
 2. Dust Bowl
 3. Trouble Town
 4. Still Water
 5. Different Shades Of Blue
 6. The Huckleberries – Introducing the acoustic band
 7. Black Lung Heartache
 8. Happier Times
 9. Never Give All Your Heart
 10. Hidden Charms
 11. Living On The Moon
 12. I Can’t Be Satisfied
 13. Double Trouble
 14. One Less Cross To Bear
 15. Love Ain’t A Love Song
 16. Introducing the Electric Band
 17. “Happy Birthday Mom!”
 18. I Gave Up Everything For You, ‘Cept The Blues
 19. So, What Would I Do?