Jim Patton & Sherry Brokus – The Hard Part Of Flying
Door op 18 juni 2018

Artiest: Jim, Sherry Patton, Brooks
Album_title: The Hard Part Of Flying
Genre: singersongwriter rootspop
Release_date: 06/01/2018
Label: Berkalin Records
Rating: Drieënhalve ster (3.5)
The Hard Part Of Flying Jim, Sherry Patton, Brooks
3.5
3.5

“My Hometown’s not my hometown anymore” zingen Jim Patton en Sherry Brokus, een bijzonder toepasselijke opener voor hun situatie. Het uit Maryland afkomstige duo deelt al jaren samen lief en leed en vertalen dat in prachtig folkgetint verhalend songwerk. In het muziekmekka Austin, sinds ’94 de nieuwe thuishaven van het muzikale echtpaar sinds ’94, kunnen ze  bovendien op de steun rekenen van de plaatselijke muzikale fine fleure.

Met het klimmen der jaren drijven ze steeds verder weg van de full band benadering. Hoewel, de vertrouwde producer Ron Flynt zorgt samen met  de gitaristen Rich Brotherton en Martin Dyckhuis voor fraaie muzikale accenten en de fiddle van Warren Hood is nooit ver weg.

Voor The Hard Part Of Flying wordt weerom voor een akoestische benadering gekozen die de songs, die Patton meestal met Jeff Talmadge componeerde, nog meer op de voorgrond plaatsen. Dat is de plaats die ze verdienen, die met wat neuzelige zang gebrachte uit het persoonlijke, dagelijkse leven gegrepen, verhalen. Daarbij wordt heen en weer gependeld tussen Maryland en Austin. De eerder aangehaalde opener is al  een treffende illustratie en de heimwee naar het verleden klinkt eveneens duidelijk door in Ghosts in This Room Tonight. Songs waarin Sherry het voortouw neemt, dat gebeurt overigens vooral in de meer poëtisch getinte passages zoals in How Did We Come To This en  She Doesn’t Love Him Anymore.

Ook Jim graaft uitgebreid in het verleden, Anchor Inn over de avonturen, met onder andere enkele Hells Angels, die hij als jonge rockfanaat samen met zijn vrienden Lee en Waldo beleefde in een club. Met zijn wat verweerde, niet bijster toonvast stembanden zingt hij in Learning To Fall over de minder aangename kanten.

When I Was The King gat over de vergankelijkheid van de roem. Dat gaat niet zelden gepaard met een voorspelbare vlucht in de alcohol. Als Jim dat gevoelige onderwerp aansnijdt word hij letterlijk(?) ondersteund door vrouwtje Brokus in het mooie, ontroerende duet Drunk in Baltimore.

Tracklisting The Hard Part Of Flying:

 1. My Hometown’s Not My Hometown Anymore
 2. Learning to Fall
 3. How Did We Come to This
 4. When I Was The King
 5. Ghosts in This Room Tonight
 6. Drunk In Baltimore
 7. She Doesn’t Love Him Anymore
 8. Doin’ Time
 9. I’m Not Singing For You
 10. Down At The Anchor Inn
 11. Still Got a Little Wild in Me