Jetbone – Come Out And Play
Door op 16 mei 2018

Band: Jetbone
Album_title: Come Out And Play
Genre: Rock n roll
Release_date: 04/20/2018
Label: BMG
Rating: Vier sterren (4)
Soundsid: 3787750
Come Out And Play Jetbone
4
4

Goudeerlijke rock ‘n’ roll. Bestaat dat nog? Jazeker! Jetbone, een kwintet vuige, jonge knapen uit Sundsvall in Zweden doet het nog helemaal volgens “the old fashioned way”. Ze namen vorig jaar allemaal ontslag, kusten hun vriendinnetjes vaarwel, kozen voor een carrière in muziek en gingen spelen, spelen en spelen. Ruim tweehonderd optredens later en een contract bij een grote platenmaatschappij (BMG) rijker, doken ze de studio in en namen hun nieuwe album Come Out And Play op.

Het resultaat kunnen we rustig van het predikaat geslaagd voorzien. Al vanaf de eerste tonen van het titelnummer is het heerlijk grooven op de aanstekelijke rock ‘n’ roll. Alles aan deze plaat klopt, de aanstekelijke melodieën, de refreinen, de pompende ritmesectie, het gitaarwerk, de productie en ook de zang. Je zou zweren dat de band uit Engeland kwam want ze klinken nog Britser dan Quireboys of The Temperance Movement.

Liefhebbers van The Faces, Rolling Stones of Black Crowes gaan geheid voor de bijl bij het beluisteren van dit album. Als Jagger, Richards, Wyman, Jones en Watts niet in de sixties waren begonnen, maar in dit decennium, hadden ze waarschijnlijk geklonken zoals Jetbone nu. De band bruist van de energie en weet dat in pakkende liedjes om te zetten zoals het swingende Chickadee. Nergens is de band te betrappen op overbodige poespas, het klinkt van voor tot achter lekker rauw en oprecht. Naast de overheersende Engelse invloeden, bespeuren we soms ook wat Amerikaanse invloeden, zoals een vleugje Lynyrd Skynyrd in Twisted Company, Black Crowes in Don’t Hold Me Back en Eagles in It’s So Hard. De oplettende lezer heeft het al begrepen; Jetboy gaat geen prijzen winnen voor originaliteit. De liefhebber heeft daar natuurlijk lak aan, als het maar lekker klinkt en dat is bij deze band zeker het geval. Laat je dus niet misleiden door het simpele artwork, maar geef deze band een kans. Een schijf die we van harte aanbevelen.

Tracklisting Come Out And Play

  1. Come Out and Play (3:45)
  2. Are You Ready? (3:36)
  3. It’s So Hard (3:45)
  4. Chickadee (4:25)
  5. Road in the Sky (4:27)
  6. Lady (2:20)
  7. Twisted Company (4:23)
  8. Not a Fool to Cry (2:54)
  9. Don’t Hold Me Back (3:53)
  10. Make This Song Together (3:43)