Jesca Hoop – Memories Are Now
Door op 28 januari 2017

Artiest: Jesca Hoop
Album_title: Memories Are Now
Genre: singersongwriter, Pop/Alternative
Release_date: 01/20/2017
Label: Sub Pop
Rating: Vier sterren (4)
Soundsid: 3649170
Memories Are Now Jesca Hoop
4
4

Vorig jaar verraste Jesca Hoop nog bijzonder aangenaam met Love Letter For Fire, een duoproject met Sam Beam. Enkele jaren geleden werd de voormalige nanny van het gezin Tom Waits  door Waits en zijn vrouw op weg geholpen met haar muziekjes, ondertussen zijn er vier werkstukken uitgebracht.Op zoek naar nieuwe muzikale horizonten voor haar nieuwe werkstuk verlaat ze de vertrouwde Zeitgeist Studio van producer Tony Berg.

Samen met haar co -producer en gitarist Blake Mills, die eerder eveneens voortreffelijk samenwerkte met Sara Watkins, Alabama Shakes, Laura Marling…, assembleert met Jesca een eigenzinnig minimalistisch muzikaal landschap. In de titelsong begeleidt monotone elektronica gelaagde, ietwat esoterische zangpartijen. The Lost Sky evolueert op een nerveuze, broeierige ritmiek en  ontrolt zich als een beklijvende mantra. De zangeres en producer vullen eigenhandig zowat de integrale instrumentatie in, daarbij toont Mills zich een avontuurlijk snarenman en percussionist.

De harmonica die je in het bizarre Cut Connection hoort is die van Hoops gewaardeerde collega Fiona Apple. Het hemelse Song Of Old werd door Rob Moose van fraaie strijkers voorzien en Greg Leisz brengt met pedalsteel genuanceerde accenten aan bij in het pastorale, op akoestische fingerpicking steunend Pegasi.  Dit ingetogen nummer eist bij de eerste beluistering al meteen de aandacht op samen met het donkere mysterieuze The Coming. Memories Are Now, een intrigerend werkstuk dat meerdere luisterbeurten vereist en nog eens uitvoerig de klasse van deze eigenzinnige en  getalenteerde chanteuse en muzikante illustreert.

Tracklisting Memories Are Now:

  1. Memories Are Now
  2. The Lost Sky
  3. Animal Kingdom Chaotic
  4. Simon Says
  5. Cut Connection
  6. Songs of Old
  7. Unsaid
  8. Pegasi
  9. The Coming