Jeffrey Halford – Lo-Fi Dreams
Door op 24 mei 2017

Artiest: Jeffrey Halford
Band: The Healers
Album_title: Lo-Fi Dreams
Genre: roots, folkrock, singer-songwriter
Release_date: 05/25/2017
Label: Floating Records
Rating: Vier sterren (4)
Soundsid: 3701810
Lo-Fi Dreams The Healers
4
4

De ons voordien volkomen onbekende Jeffrey Halford speelde bijna drie jaar geleden zich met de voortreffelijke voorganger Rainmaker al behoorlijk in de kijker, de naar Californië uitgeweken Texaan was in 2003 naar verluidt  al aan zijn zevende werkstuk toe. De wat misleidende titel Lo-Fi Dreams doelt geenszins op de (opname)kwaliteit waar niets op aan te merken is maar het gebruik van vintage instrumentarium dat een ongepolijst maar warm geluid genereert.

Blues en folk vormen onmiskenbaar de basis van deze gitarist, het verhalende repertoire reikt evenwel verder. Zoals Elvis Shot the Television, de aanstekelijke combinatie van gumbo ritmiek, pianoflitsen en rauwe verdwaalde harmonicascheuten vormt de perfecte background voor de evocatie van een minder glorieuze episode uit het leven van The King. Meteen een perfecte hattrick, samen met het  soulvolle, relaxte, naar southernblues lonkend epos Two Jacksons en het flamboyant twangende Door #3.

Op Lo-fi  Dreams prijken enkele met vinnig slidewerk gelardeerde nummers, maar de verhalen en de boodschap raken nergens ondergesneeuwd, het bijtende Good Trouble werd geïnspireerd door congreslid John Lewis, voorvechter van de gelijke burgerrechter. 10,000 Miles is een door verlangen naar de thuishaven verteerde zucht van een man onderweg.

Het zijn de eerder vermelde en de met resonerend snarenwerk gestoffeerde stuff als Sweet  Annette die de aandacht opeisen, als daar dan nog een pedalsteel bijkomt zijn we helemaal verkocht. In  het najaar komt Jeffrey Halford met The Healers op tournee in onze contreien.

Tracklisting Lo-Fi Dreams:

  1. Two Jacksons
  2. Elvis Shot The Television
  3. Door #3
  4. Good Trouble
  5. 10,000 Miles
  6. Last Kiss
  7. Bird Of Youth
  8. Sweet Annette
  9. Looking For A Home
  10. Great Divide