Jeff Bridges – Jeff Bridges
Door op 29 augustus 2011

Artiest: Jeff Bridges
Album_title: Jeff Bridges
Genre: Roots
Release_date: 08/29/2011
Label: Blue Note
Rating: Drieënhalve ster (3.5)
Soundsid: 2983368
Jeff Bridges Jeff Bridges
3.5
3.5

Als acteur is Jeff Bridges ondertussen een legendarische held aan het worden. Met zijn rol als een aan lager wal geraakte countryzanger in Crazy Heart won hij niet alleen en Oscar maar ook een platendeal bij het aloude jazzlabel Blue Note. Dat album ligt nu in de winkels.

Bridges is al jaren een gevierd acteur die door rollen als The Dude in The Big Lebowski en Rooster Cogburn in True Grit, beiden van de broers Coen, een ware cultheld werd. Zijn rol in The Fabulous Baker Boys, waarin hij samen met zijn oudere broer Beau en Michelle Pfeiffer speelde, en de vermaarde rol van countryzanger Otis ‘Bad’ Blake in Crazy Heart lieten zijn grote liefde voor muziek zien en horen. Juist ook door zijn eigen bijzondere muzikale bijdragen aan die laatstgenoemde film. Onder de bezielende productie van T Bone Burnett kwam Bridges tot grote hoogten.

De samenwerking bleek zo goed te bevallen dat toen Bridges een platendeal bij Blue Note scoorde, hij perse weer met Burnett wilde werken. En Bridges heeft volkomen gelijk: Burnett brengt in sound exact datgene wat Bridges ook als zanger en muzikant zo fijn maakt om naar te luisteren. De vintage sound die Burnett neerzet, met ruimtelijke gitaren en een lome ritmesectie, bieden de perfecte basis voor de lekker donkere countrystem van Bridges. De songs op het album zijn al net zo slim gekozen. Naast 2 songs van Bridges’ hand werden gerenommeerde countrysongschrijvers als John Goodwin en Stephen Bruton binnen gehaald.

Het album, simpelweg Jeff Bridges getiteld, is een fraai loom klinkend album geworden waarop Bridges de kans om zich als zanger en muzikant te bewijzen met twee handen aangepakt heeft. Hij heeft een album gemaakt wat los van zijn acteerwerk staat en de muzikant Bridges laat horen. Dat is knap. Juist in prijsnummers als What A Little Bit Of Love Can Do, Everything But Love en het met mooie dreigende elektrische gitaar doortrokken Slow Boat, valt dat optimaal op.

Tracklisting Jeff Bridges:

  1. What A Little Bit of Love Can Do
  2. Falling Short
  3. Everything But Love
  4. Tumbling Vine
  5. Nothing Yet
  6. Blue Car
  7. Maybe I Missed the Point
  8. Slow Boat
  9. Either Way
  10. The Quest