James J Turner – Spirit, Soul & A Handful Of Mud
Door op 22 april 2016

Artiest: James J Turner
Album_title: Spirit, Soul & A Handful Of Mud
Genre: folkrock
Release_date: 04/22/2016
Label: Touch The Moon
Rating: Drieënhalve ster (3.5)
Spirit, Soul & A Handful Of Mud James J Turner
3.5
3.5

De uit 2012 daterende voorganger How Could We Be Wrong werd hoog ingeschat in folkkringen en James J Turner duikt opnieuw in de Area 51 Studios in Liverpool om er twaalf zelf gecomponeerde tracks in te blikken onder hoede van producer Ronnie Stone.
James J Turner koppelt een gepassioneerde voordracht aan bevlogen muzikale verrichtingen op een amalgaam van snaarinstrumenten, naast de gebruikelijke akoestische gitaar en mandoline hanteert hij de Shrutibox, een instrument uit India dat met lang aangehouden tonen een bijzondere klankkleur genereert. Geflankeerd door de viool van Amy Chalmers, de cello van Vicky Mutch, de accordeon van Henry Priestman en een puike ritmetandem krijgen we rijk geschakeerde folkrock voorgeschoteld.
James’ muziek behoort tot de zogenaamde Pagan scène, een stroming die zweert bij een organische, akoestische omkadering. De man uit Liverpool maakt bovendien deel uit van OBOD (Order of Bards, Ovates en Druids), een levensfilosofie met sterke betrokkenheid bij milieu en natuur die doorklinkt in de dynamische muziek.“Come With Me” zingt Turner uitnodigend met krachtig stemtimbre. Als je hem volgt brengt iedere song je een stap verder langs de rivier die naar de ziel van de muzikant meandert. Energieke, hypnotische folkrock.

Tracklisting Spirit, Soul & A Handful Of Mud:

 1. Spirit, Soul and a Handful Of Mud
 2. Come With Me
 3. Watching You
 4. Remember Me
 5. Alive Inside
 6. Karma Will Track You Down
 7. The Long Way Around
 8. Heart Of Gold
 9. My Way Back To You
 10. Take Your Soul
 11. A Game
 12. Never Again