Israel Nash Gripka – 2011 Barn Doors Spring Tour, Live In Holland
Door op 26 augustus 2011

Artiest: Israel Nash Gripka
Album_title: 2011 Barn Doors Spring Tour, Live In Holland
Genre: Roots
Release_date: 08/29/2011
Label: Continental Records Services
Rating: Vier sterren (4)
Soundsid: 2985975
2011 Barn Doors Spring Tour, Live In Holland Israel Nash Gripka
4
4

Met zijn fraaie debuutalbum New York uit 2009 kwam, zag en overwon Israel Nash Gripka. Zijn rauwe, doch pakkende stem wordt regelmatig vergeleken met Neil Young en John Fogerty, daar waar zijn songmateriaal ook bij vlagen doet denken aan The Band en Ryan Adams. Zijn zeer geslaagde tweede album Barn Doors And Concrete Floors zorgt dit jaar voor nog meer lovende recensies en wordt regelmatig getipt als ‘dé Americana-plaat van 2011.

Dankzij de opnamen van Ankie Keultjes en het mixen/masteren van Peer Rave is er nu een uitstekend live-abum van zijn jongste tour, opgenomen in Mr. Frits te Eindhoven. Bijgestaan door de New Yorkse punk rockers van The Fieros zet Israel een evenwichtige set neer, waarin hij put uit zijn eerste twee albums. Van New York worden Evening en Pray For Rain gespeeld. Het leeuwendeel van de live-set bestaat uit materiaal van Barn Doors And Concrete Floors. Israel klinkt zeer geïnspireerd, vooral in de krachtige en prachtige start met het trio Fool’s Gold, Antebellum en het mooie Goodbye Ghost en het gedreven gezongen Baltimore. Als slagroom op de muzikale taart sluit het album af met een mooi eerbetoon aan Neil Young, getuige de cover van Revolution Blues.

De cd is ook als limited edition verkrijgbaar met een bonus-DVD, die ons een interessante blik achter de schermen gunt bij het maken van Barn Doors And Contrete Floors.

Tourdata Nederland:

 • Vrijdag 9 september Ottersum – De Roepaen
 • Zaterdag 10 september Groningen – Take Root Festival
 • Zondag 11 september Haarlem – Patronaat

Tracklisting 2011 Barn Doors Spring Tour, Live In Holland:

 1. Fool’s Gold
 2. Antebellum
 3. Goodbye Ghost
 4. Four Winds
 5. Pray For Rain
 6. Sunset, Regret
 7. Louisiana
 8. Evening
 9. Baltimore
 10. Revolution Blues

Hieronder de video van Sunset, Regret, live in De Roepaen, april 2011: