In de gaten houden: Banditos
Door op 28 mei 2015

Band: Banditos
Album_title: Banditos
Genre: folk, country, rock, Blues
Label: Bloodshot Records

Banditos. De bandnaam klinkt als een gevaarlijke motorclub of een Mexicaanse gang waarmee je liever niet in aanraking komt. Banditos is geen van beide. Het is een band uit Birmingham, Alabama die tegenwoordig vertoeft in Nashville en muziek maakt die doorspekt is met invloeden uit folk, country, blues, boogie en rock zoals we die kennen van CCR, Drive-By Truckers en Georgia Satellites met een vleugje Lynyrd Skynyrd.

De zes twintigers die samen Banditos vormen zijn zanger/guitarist Corey Parsons, zanger/banjo speler Stephen Pierce, drummer Randy Wade, guitarist Jeffrey Salter, bassist Danny Vines en zangeres Mary Beth Richardson.  De achtergrond van het gezelschap is gevarieerd; van gezamenlijke klassieke en jazzmuzieklessen tot kerkkoren. De start ligt ergens in 2010 en zo’n 600 optredens later is er eindelijk een debuutalbum dat simpelweg Banditos is gedoopt. Het  verscheen medio mei bij Blootshot Records en heeft al een rits positieve recensies gescoord. 

De muziek is een amalgaam van veel muziekgenres en klinkt doorleefd. Met zoveel concerten op hun conto mag dat eigenlijk geen verrassing heten. Zangeres Mary Beth Richardson legt haar hart en ziel in haar vocalen waardoor de band integer overkomt en nergens de indruk wekt een kunstje op te voeren. Helaas zijn er nog geen Europese concertdata bekend, maar mochten ze aan deze kant van de Atlantische Oceaan opduiken, dan is het zeker aan te bevelen om ze live eens te gaan bekijken.

Hieronder kun je alvast twee liedjes van het debuut beluisteren:

Banditos – Long Gone, Anyway

Banditos – No Good