In 2011 zal Josh T Pearson niemand ontgaan
Door op 28 maart 2011

Artiest: Josh T Pearson
Album_title: st Of The Country Gentlemen
Genre: Roots, Americana
Release_date: 03/10/2011
Label: Mute
Rating: Vier sterren (4)
Soundsid: 2885269
st Of The Country Gentlemen Josh T Pearson
4
4

In zijn vorige muzikale leven was Texaan Josh T Pearson de frontman van het geweldige Lift To Experience. De band bracht maar een album uit, maar dubbelalbum The Texas-Jerusalem Crossroads (2001) was er dan wel gelijk een voor de muzikale eeuwigheid.

Nadat de band met het album op tour ging, viel deze door onenigheid al snel uit elkaar. Pearson belandde zowel muzikaal als privé in problemen en hij had vervolgens voor een periode van bijna 10 jaar een volledig inspiratiegebrek. Nieuwe songs werden dan ook niet geschreven. Pas vorig jaar hervond hij zichzelf als muzikant toen de enige manier van een verloren relatie verwerken, het schrijven van songs bleek.

Het bizar sobere album Last Of The Country Gentlemen is een even indrukwekkende als ijzingwekkende collectie songs waarin Pearson alle leed van zich afzingt. Opgenomen in Berlijn heeft Pearson de songs puur met akoestische gitaar opgenomen in een sfeer die bijna macaber te noemen is. Spaarzame piano en strijkers warmen sommige songs op. Met de nadruk op zijn indringende stem en zijn intense gitaarspel levert Last Of The Country Gentlemen een album op, dat zo intens is dat het schuurt en diep ontroert. Een album waarbij je je bijna schaamt om zo dicht op een artiest te zitten die zoveel pijn voelt.

Tracklisting Last Of The Country Gentlemen:

  1. Thou Art Loosed
  2. Sweetheart I Ain’t Your Christ
  3. Woman, When I’ve Raised Hell
  4. Honeymoon’s Great! Wish You Were Her
  5. Sorry With A Song
  6. Country Dumb
  7. Drive Her Out