Ian King – Panic Grass & Fever Few
Door op 10 november 2010

180g
1LP
3mm
Fledg'ling (via Six Spices/Music And Words)
Artiest: Ian King
Album_title: Panic Grass & Fever Few
Genre: Roots, Folk
Release_date: 10/21/2010
Label: Fledg'ling
Rating: Vier sterren (4)
Soundsid: 2834860

Een zeer verrassend album is Panic Grass & Fever Few van de uit Yorkshire afkomstige Ian King te noemen. Op het album combineert hij folk en dub op een briljante manier.

Met de hulp van producer Adrian Sherman, de man die eerder Lee ‘Scratch’ Perry en Skip ‘Littel Axe’ McDonald onder handen nam en in dienst was bij het legendarische Sugal Hill Records, was King’s steun en toeverlaat. Natuurlijk draait het op Panic Grass & Fewer Few om het gitaar en banjospel van King, met zijn onconventionele stem als extra handelsmerk, maar Sherman weet er met dub effecten een extra dimensie aan te geven. Oude folksongs als Adieu To Old England en Flash Company zijn daar prima voorbeelden van. King weet steeds de juiste snaar te raken en zijn stem is adembenemend. King’s acapella uitvoering van de classic Old Miner, met Ghetto Priest Shirley Collins als backup is zelfs adembenemend te noemen.

Panic Grass & Fewer Few klinkt als een oud reggae album. Natuurlijk is dat een verrassing als je teksten van Shakespeare, John Gay en Roxburghe Ballads gebruikt. De muziek klinkt vitaal en King heeft voor het album ook fijne eigen composities aangedragen. De muzikale bijdragen van Doug Wimbish en Skip McDonald zijn prima bijdragen.

Tracklisting Panic Grass & Fever Few:

 1. Adieu To Old England
 2. Death And The Lady
 3. Black Eyed Susan
 4. Evil Eye
 5. Four Loom Weaver
 6. By George
 7. Flash Company
 8. Ah Robin, Gentle Robin
 9. Take, O Take Those Lips
 10. How Should I Your True Love Know?
 11. Isle Of France
 12. Old Miner
 13. Jovial Broom Man