I See Hawks In L.A. & The Good Intentions – Hawks With Good Intentions
Door op 03 september 2019

Band: I See Hawks In LA & The Good Intentions
Album_title: Hawks With Good Intentions
Genre: countryfolk
Release_date: 09/06/2019
Label: Western Seed Record Company
Rating: Vier sterren (4)
Hawks With Good Intentions I See Hawks In LA & The Good Intentions
4
4

Aan de goede bedoelingen van Paul Laques, Rob Waller en de overige Hawksin L.A. hebben we nooit getwijfeld. Sinds ze twintig jaar geleden debuteerden toonde ISHILA zich met harmonische zangpartijen van gitaristen Laques en Waller en bassist Paul Marshall meer dan waardige opvolgers in het spoor van de door Gram Parsons geïnspireerde uitgezette countryrock bij The Byrds en Flying Burrito Brothers en het gelijkgestemde Poco.

Een handvol langspelers en het recente Live and Never Learn bevestigen dat meesterschap. Op dat fijne werkstuk doken al enkele met Peter Davies gecomponeerde songs op. Davies’ vormt samen met Gabrielle Monk het vanuit Liverpool opererende countryfolkduo The Good Intentions. Het blijft overigebns niet bij goede voornemens.

Ontmoetingen in Californië en Liverpool resulteerden in akoestische opnamesessies aan beide kanten van de Atlantische Oceaan waarbij naast de voltallige Hawks, Gabriella Monk haar man flankeert. Met uitzondering van Hills On Fire en Will You Watch Me From Above zaten Laques en Waller samen met Davies aan de schrijftafel. Vanaf Blue Heaven nemen Waller en Davies beurtelings het vocale voortouw, in Rolling The Boxcars wordt het contrast tussen het stemtimbre van Waller en Davies optimaal uitgespeeld.

Het door de fiddle van Gabe Witcher ondersteunde Rambling Girl herinnert sterk aan de verrichtingen van Tom Paxton en als accordeon van Richie Lawrence opduikt in Flying Now verzeilen we helemaal in de sfeer van het Groene Eiland, terwijl Epiphany On Town Hall Square aansluit bij de kerstsongtraditie. Gabrielle Monk kleurt Hills On Fire met haar langoureuze, zeemzoete zang. Waller komt aanzetten met de stomende trainsong Steel Rails. Met White Cross maakten we eerder kennis op Live and Never Learn, het blijft een meesterlijke troubadoursong met die warme

Het samenwerkingsproject van I See Hawks In L.A. met het duo The Good Intentions is een markante trans-Atlantische  folk-alliantie van tijdloos allure. Diep geworteld in de traditie maar met een persoonlijke insteek levert het een van de betere hedendaagse werkstukken in het genre op.

http://www.writteninmusic.com/roots/i-see-hawks-in-la-live-and-never-learn/

Tracklisting Hawks With Good Intentions:

  1. Blue Heaven
  2. Things Like This
  3. Rolling The Boxcars
  4. Rambling Girl
  5. Steel Rails
  6. Hills On Fire
  7. White Cross
  8. Flying Now
  9. Epiphany On Town Hall Square
  10. Will You Watch Me From Above