Hollis Brown – 3 Shots
Door op 09 juli 2015

Band: Hollis Brown
Album_title: 3 Shots
Genre: Roots
Release_date: 06/22/2015
Label: New Rose
Rating: Vier sterren (4)
Soundsid: 3419842
3 Shots Hollis Brown
4
4

Sinds we deze naar een song van Dylan vernoemde New Yorkse band op het podium van 013 mochten beleven zijn we onvoorwaardelijke fans geworden. Na Ride On The Train ging het in snelvaart verder. Na dit overweldigend debuut verrasten de jonge snaken uit Queens met Gets Loaded een ter gelegenheid van Record Store Day opgenomen persoonlijke interpretatie van Loaded, het door de leden van Hollis Brown gekoesterd werkstuk van The Velvet Underground.

Op 3 Shots pakken spilfiguren Mike Montali en Jonathan Bonilla opnieuw uit met eigen werk. De tomeloze gitaarrock werd ondertussen geperfectioneerd en in een ruimere en meer avontuurlijk kader geplaatst. De prachtige opener Cathedral wordt akoestisch ingezet evenals de popgetinte titelsong die zich op een stevig basfundament van bassist Dillon Devito en de piano van nieuwkomer Adam Bock manifesteert. Het ruim zeven minuten aanslepende epos John Wayne opent als een sfeervolle soundtrack van een western en in het middenstuk knallen de gitaren en roffelen de drums in de best Led Zeppelin traditie en schreeuwt Mike Montila even de longen uit zijn lijf.

Rain Dance huppelt op een Bo Diddley beat, niet verwonderlijk, de basistrack met het karakteristieke snarenwerk is van de betreurde rockpionier afkomstig. Een andere opmerkelijke gaste is de onvolprezen Nikki Lane die in Highway 1 opduikt, een rustig rockend duet.

Ook het breed uitwaaierend Sandy en de ingetogen pianoballade Death Of An Actress overtuigen moeiteloos. De instinctieve rauwe benadering van het debuut ruimde plaats voor een dieper uitgewerkt studio 3 Shots.

Tracklisting 3 Shots:

 1. Cathedral
 2. 3 Shots
 3. John Wayne
 4. Rain Dance
 5. Sandy
 6. Sweet Tooth
 7. Death Of An Actress
 8. Highway 1
 9. Wait For Me Virginia
 10. Mi Amor
 11. The Ballad Of Mr Rose