Hardpan – Hardpan
Door op 12 december 2017

Band: Hardpan
Album_title: Hardpan
Genre: roots, folkrock
Release_date: 10/27/2017
Label: Blue Rose
Rating: Drieënhalve ster (3.5)
Soundsid: 3749335
Hardpan Hardpan
3.5
3.5

Zo’n zestien jaar geleden vonden Todd Thibaud, Terry Lee Hale, Chris Burroughs en Joseph Parsons tijdelijk onderdak, in het samenwerkingsverbond Hardpan en dat resulteerde in het in Tucson Arizona ingeblikte titelloze  debuut.

De individuele solo en andere projecten, de sinds 2007 in Duitsland residerende Parsons figureert ook nog bij het US Rails, stonden een echte reünie lange tijd in de weg. Tijdens verschillende tournees in Duitsland komen de Amerikaanse singersongwriters opnieuw met elkaar in contact, Parsons en Thibaud brengen Eden, een derde duo langspeler uit.

Vier jaar geleden trad het voltallige kwartet aan op de Kerstparade van het Blue Rose label en dat vormde de aanzet voor de opnamesessies van Hardpan die begin dit jaar in New Jersey plaatsvonden. Twaalf nieuwe songs,  beurtelings aangebracht door de vier leden die ook de integrale instrumentatie verzorgen, vullen de nieuwe, weerom titelloze studioplaat.

Het met inventief snarenwerk ondersteunde songwerk dompelt je vijftig minuten onder in aangename sfeervolle vertrouwd klinkende folkrock met een identieke subtiele benadering die we ook op de soloprojecten aantreffen met als extraatje voortreffelijke harmoniezang en een lekker lang uitgesponnen  epos als relaxte uitsmijter. Vakwerk zonder meer.

Tracklisting Hardpan:

 1. Can’t Keep Up
 2. The Hand That Hold The Reins
 3. Long Tomorrows
 4. Dust Bowl
 5. Best I Can
 6. Lighthouse
 7. Bombast
 8. Miracle Cure
 9. Can’t Have It All
 10. One Clear Thought
 11. This Place And Time
 12. Dangling