Fionn Regan – The Meetings Of The Waters
Door op 20 juli 2017

Artiest: Fionn Regan
Album_title: The Meeting Of The Waters
Genre: folkpop
Release_date: 07/14/2017
Label: Abbey Records
Rating: Drieënhalve ster (3.5)
Soundsid: 3669103
The Meeting Of The Waters Fionn Regan
3.5
3.5

Na enkele in eigen beheer uitgebrachte EPtjes werd de Ierse singersongwriter Fionn Regan ingehaald als de nieuwe hoop, van de   Britse folk. Met zijn  sobere benadering, nagenoeg enkel akoestische gitaar die de prevelende zang begeleidt op het debuut dat ergens in een afgelegen oude  schuur met een draagbare recorder werd geregistreerd.

Een spontane aanpak die niet onopgemerkt bleef, Andrea Corr en Lucinda Williams prezen uitvoerig de verrichtingen van de getalenteerde jongeman. Zijn volgende werkstukken tonen worden een meer verruimde elektrische instrumentatie. Op zijn vijfde langspeler The Meetings Of The Waters combineert Regan die  elementen maar in essentie blijft hij een folkie. Songwerk als Turn The Skie s Of Blue On en het bijzonder fijne Euphoria leunen, weliswaar op meer uitgewerkte arrangementen maar liggen duidelijk in het verlengde van zijn prille werk. Book Of The Moon en de titelsong worden met elektrische gitaren en elektronica gelardeerd terwijl met Babushka-Yai Ya het meer rockende pad verkent.

Regan  breidt de akoestische basis uit met meer experimentele toestanden het poëtische karakter blijft evenwel ook in die meer uitgewerkte tracks overeind en dat resulteert bij momenten in meesterlijke passages. Wall Of Silver is zo’n fraai voorbeeld. Ook zonder zijn wonderlijke zang weet Regan in enkele instrumentale experimentjes een markante organisch sound te creëren, zoals geïllustreerd wordt in Ai dat ter afsluiting met Tsuneni Ai nog een uitgesponnen, zo’n twaalf minuten aanslepende reprise meekrijgt.

Tracklisting The Meetings Of The Waters:

 1. The Meetings Of The Waters
 2. Cormorant Bird
 3. Turn The Skies Of Blue On
 4. Cape Of Diamonds
 5. Book Of The Moon
 6. Babushka-Yai Ya
 7. Ai
 8. Wall Of Silver
 9. Euphoria
 10. Up Into The Rafters
 11. Tsuneni Ai