Eileen Kozloff – Just Words
Door op 19 februari 2017

Artiest: Eileen Kozloff
Album_title: Just Words
Genre: Folkpop, country
Release_date: 02/17/2017
Label: Moosi Cowlia
Rating: Drieënhalve ster (3.5)
Just Words Eileen Kozloff
3.5
3.5

Voordien figureerde deze dame al op twee langspelers van haar Well Tempered String Band. Eileen Kozloff is dan ook een getalenteerde multi-instrumentaliste. Op haar derde soloplaatje  focust ze zich  vooral op de zangpartijen en laat de instrumentatie grotendeels over aan producer Hank Woji, zelf een respectabel singer songwriter  en enkele vrienden die hij uitnodigde in opnamestudio’s in Florida en Texas. Het gezelschap zorgt voor  een sobere instrumentatie, in dienst van het songwerk  dat zich in de country- en folkhoek .

Eileen beperkt zich meestal tot akoestische gitaar  bij haar eigenhandig gecomponeerde repertoire, in Always Wrong From The Start, een energieke countryrocker valt meteen haar heldere zang op. Helaas kabbelen de  op zich niet onaardige nummers  eerder vrijblijvend voorbij.  Het zijn vooral songs zoals Threads waarin de zangeres zich alleen met akoestische gitaar in een authentiek klinkend  folk territorium begeeft die overtuigen.

Nog sterker wordt het als Kozloff de diatonische autoharp hanteert.  De vloeiende klanken van dat snaarinstrument in combinatie met de heldere emotioneel geladen zang, die bij momenten  aan folklady’s als Anne Hills Joan Baez herinnert, leiden naar To The River I’ll Go, Asunder. Samen met de a-capella ingezette hymne No More War Anymore dat helaas meer dan ooit een loze kreet blijkt en de uitgesponnen akoestische afsluiter Take Me Back vormen die nummers de hoogtepunten van een met fijne, luisterfolk gevuld schijfje.

Tracklisting Just Words:

 1. Always Wrong From The Start
 2. Coming Back To You
 3. To The River I’ll Go
 4. Threads
 5. Asunder
 6. No More War Anymore
 7. Will You Still Be mine
 8. Guitar Man
 9. Five Thousand SevenHundred Seventy Five
 10. Heart’s Back Door
 11. Take Me Back