Een perfecte wereld voor Billy Gibbons
Door op 07 augustus 2015

Artiest: Billy Gibbons
Album_title: Perfectamundo
Genre: rock, roots
Label: Concorde

Onder oude rockers waart een virus rond dat tal van hen noopt om voor de komst van magere Hein nog snel een soloplaat uit te brengen. In de voorbije weken zagen we al aankondigingen van solo albums van Eagles icoon Don Henley (Cass Country) en Pink Floyd frontman David Gilmour (Rattle That Lock). Op zijn oude dag vindt blijkbaar ZZ Top gitarist en zanger Billy Gibbons de tijd rijp voor een solodebuut.

Naar verluidt is het album een reflectie van de verschillende stijlen muziek die Gibbons hebben beïnvloed. Iedereen die het album Tejas van ZZ Top kent, weet dat Gibbons een veelvoud van stijlen beheerst. Met zijn uitstapjes in ‘Latin flavored brand of hot Rock and Roll’  zal het dus wel goed komen. Het album heet Perfectamundo en verschijnt op 23 oktober via Concord Records. Diverse muzikanten werkten mee aan het album en verschijnen onder de naam BFG’s.

Het album telt 11 songs waarover het door hiphop beinvloede You’re What’s Happenin’, Baby en tal van rockers zoals Piedras Negras en Hombre Sin Nombre waarop Carlos Santana meepingelt. We zijn benieuwd.