Edel presenteert earBOOK van Elvis Presley
Door op 09 oktober 2010

Elvis-fans opgelet! Op 25 oktober verschijnt in de prachtige earBOOK serie een gloednieuw exemplaar. Juist, van de onbetwiste King of Rock ‘n’ Roll, Elvis Presley. Eerder verschenen in deze serie (van het label Edel) al versies van andere grote namen als Thin Lizzy, Stevie Wonder, The Police, Marvin Gay en Dusty Springfield. Stuk voor stuk musthaves voor de fans.

De nieuwste aanvulling gaat Elvis, The Early Years heten. Het boek telt liefst 112 pagina’s aan uniek fotomateriaal, afkomstig van popfotograaf Alfred Wertheimer, die als een van de weinige toestemming kreeg om onbeperkt foto’s te maken van The King. Verder zitten in het boek drie cd’s met ruim 50 nummers uit Elvis’ RCA tijd.

De periode 1954-1959 betekende voor Presley zijn grote doorbraak, het leverde hem de titel The King of Rock ’n’ Roll op. Tijdens deze jaren stond fotograaf Alfred Wertheimer vaak aan zijn zijde om foto’s te maken. Wertheimer stond bekend om de intieme portretfoto’s die hij van The King maakte. Zijn foto’s worden zelden gepubliceerd, originelen beginnen normaal gesproken bij een prijs van zo’n €2.500. “The images are quite exceptional – unaffected, spontaneous and, with the passage of time, as famous as the artist and photographer themselves”, zo meldt Edel. In samenwerking met The Elvis Presley Estate (Graceland) presenteert het nu dus een exclusieve selectie van Wertheimer’s foto’s, met de bijbehorende muziek van die tijd.

Goed om te weten: het gaat om een origineel “Elvis Presley Signature Product”, inclusief “Official Elvis Presley Signature Product” & “Graceland Logos”. En wees er snel bij: het is namelijk een gelimiteerde, genummerde editie!