The Duke Robillard Band – Calling All Blues
Door op 11 november 2014

Band: The Duke Robillard Band
Album_title: Calling All Blues
Genre: Blues, Swing, Jumpblues
Release_date: 09/29/2014
Label: Dixiefrogs Records
Rating: Vier sterren (4)
Calling All Blues The Duke Robillard Band
4
4

De 66 jarige Amerikaanse zanger bluesgitarist Duke Robillard heeft met zijn band maar weer eens een album uitgebracht; Calling All Blues. Voor degene die Robillard onverhoopt nog niet mocht kennen, de man is mede oprichter van A Roomfull Of Blues, waarmee hij in 1978 debuteerde op vinyl, was lid van The Fabulous Thunderbirds en heeft meegespeeld op albums van onder andere Pintop Perkins, Jimmy Witherspoon, Todd Sharpville, Tom Waits en Bob Dylan. En met de laatste 2 heeft hij ook getoerd. Zijn discografie is inmiddels ellenlang en Robillard kan dan ook met recht een levende legende genoemd worden.

Calling All Blues is de laatste loot aan de indrukwekkende lijst van albums die Robillard sinds 1978 heeft uitgebracht. En ook dit album staat weer boordevol nummers waar hij goed in is; blues, swing, jumpblues en een beetje jazzy blues. Luister maar eens naar het jazzy swingblues nummer Confusion Blues met die heerlijke piano en het geluid uit de hollowbody jazz gitaar van Robillard. Of anders naar Temptaion, ook zo’n lekker jazzy nummer maar dan weer met wat fusion invloeden er in verwerkt. Een ander nummer wat onmiddellijk opvalt is de slowblues Blues Beyond The Call Of Duty , waarin Robillard zijn gitaar ala Johnny Guitar Watson bespeeld.

Het album bevat 2 covers. De eerste is Emphasis On Memphis van Gary Nicholson en Ron Sexsmith, waarin de hoornsectie van A Roomfull Of Blues hun kunsten mogen tonen. De tweede is afsluiter She’s So Fine van The Carter Brothers. Een jaren ’60 bluestoon klinkt door in dit nummer en wederom mogen de Roomfull Of Blues blazers een potje meeblazen. Al met al gewoon weer een klasse album van deze veteraan.

Tracklisting Calling All Blues:

  1. Down In Mexico
  2. I’m Gonna Quit My Baby
  3. Svengali
  4. Blues Byond The Call Of Duty
  5. Emphasis On Memphis
  6. Confusion Blues
  7. Motor Trouble
  8. Nasty Guitar
  9. Temptation
  10. She’s So Fine