Deborah Henriksson – Near and Far
Door op 13 februari 2018

Artiest: Deborah Henriksson
Album_title: Near and Far
Genre: Folkpop
Release_date: 02/02/2018
Label: Eigen beheer
Rating: Drieënhalve ster (3.5)
Near and Far Deborah Henriksson
3.5
3.5

We leerden de Zweedse zangeres met Amerikaanse roots kennen met The Hearts Cry, een in Zweden tot stand gekomen, sterk naar de Keltische traditie lonkende, collectie. Met de opvolger Traces profileert Deborah Henriksson  zich als voortreffelijk singer-songwriter.

Een evolutie wordt verdergezet op Near and Far. Haar vaste producer Mats Nyman vervult weerom een sleutelrol, hij componeerde de muziek en verzorgt als multi-instrumentalist nagenoeg de volledige orkestratie met enige hulp van genuanceerde bijdragen van de eveneens vertrouwde gitarist Bengt Andersson. Dit duo zorgt voor een gevarieerde sound die van louter akoestische  passages naar meer gelaagde, door synthesizers geschraagde momenten pendelt en eerder bij hedendaagse pop aansluit.

Liefhebbers van de Keltische folktraditie worden verwend met Breakers’ Roar waarin onstuimige golven haast tastbaar geëvoceerd worden. Thru The Leaves ademt eveneens de muzikale sfeer van het Groene eiland uit, Wild Fire komt zelfs opmerkelijk dicht in de buurt van Loreena McKennitt.

De heldere sirenenzang van Henrikkson eist de aandacht op in het poëtische repertoire. Luister maar eens naar  verleidelijke balladewerk als Share This Moment, het met fraaie elektrische gitaarwerk ondersteunde Whisper of Summer Road dat even het countrypad bewandelt. Near and Far bevat melodische folkpop die naar ‘wide open roads’ en panoramische zeezichten hunkert.

Tracklisting Near and Far:

  1. Face Your Fears
  2. Breaker’s Roar
  3. In Time
  4. Thru The Leaves
  5. Wild Fire
  6. Share This Moment
  7. Shine
  8. Whisper
  9. Summer Roads
  10. Wide Open