Daniel Romano speelt op TakeRoot 2014
Door op 25 maart 2014

Genre: Roots

Vandaag is nieuwe held Daniel Romano aan het programma van de 2014 editie van TakeRoot toegevoegd. Ook John Fullbright, Matt the Electrician en Dave McGraw & Mandy Fer zullen van de partij zijn.

Daniel Romano is een van de grote namen die in 2014 zijn opwachting zal maken tijdens TakeRoot, het ‘festival for past, present and upcoming American music’. De jonge Canadees is nog geen dertig oud, maar voert de luisteraar moeiteloos mee naar de sfeer van een honky-tonk in Nashville, in pak ‘m beet 1970. Romano heeft inmiddels vier albums op zijn naam staan, waarvan het meest recente Come Cry With Me ook in Europa de welverdiende aandacht weet te trekken.

Naast Daniel Romano zijn nog drie namen aan het affiche toegevoegd. John Fullbright is een jonge singer-songwriter over wie Boston Globe al eens constateerde dat hij een “young master of Americana” is.

Matt the Electrician – uit Texas – charmeert zijn publiek met verhalende liedjes die qua muzikaliteit een brug slaan tussen de jonge Paul Simon en wijlen Townes Van Zandt.

Dave McGraw & Mandy Fer zijn twee singer-songwriters die elkaar hebben gevonden in buitengewoon fraaie samenzang, gedrapeerd over een tapijt van folk, americana en een vleugje rock.

 Eerder dit jaar werd al de komst van Joan Baez naar TakeRoot bevestigd.