Daniel Crabtree – In The Shadow Of His Wings
Door op 31 oktober 2017

Artiest: Daniel Crabtree
Album_title: In The Shadow Of His Wings
Genre: gospel, bluegrass
Release_date: 09/01/2017
Label: Self release
Rating: Vier sterren (4)
In The Shadow Of His Wings Daniel Crabtree
4
4

“I’m on my way to Gloryland” horen we de fijnbesnaarde warme tenor zingen in de opener en dat geldt ook voor de luisteraar die het dozijn andere composities van Crabtree beluistert. Het spiritueel geïnspireerde werk wordt onveranderlijk van dartele picking voorzien door klassenbakken uit het bluegrasscircuit zoals Cody Kilby, dobroman Rob Ickes, Patrick McAvenue (mandoline en fiddle) terwijl Mike Bub aan de dikke baskoorden van de staande bas plukt. Scott ‘Mr. Banjoman’ Vestal legde de opnamen vast onder het waakzame oog en oor van producer Donna Ulisse.

Uiteraard verzorgt Donna, onafscheidelijk geflankeerd door Rick Stanley, de harmoniezang. Als dat duo het gezelschap krijgt van Shelton Feazell wordt het lichtjes fantastisch zoals in het eerder genoemde  I’m On My Way To Gloryland ,Where Jesus Is en ook The Road I’m Walking On.

Het is opnieuw The Gospel Road die  Crabtree in blind vertrouwen van zijn Meester bewandelt, de Heer wordt weerom uitvoerig geprezen en Bijbelse taferelen zijn niet van de lucht in schitterende bluegrassmuziek die lijkt weggelopen uit lang vervlogen tijden maar meer dan ooit imponeert. Zo stoomt de gospeltrein onhoudbaar richting hemelen, luister maar eens naar What The Old Man Told me

We horen geen klokkengelui in de verte ‘en hemelse visioenen krijgen we evenmin na beluistering maar het scheelt niet veel. Zo lang Crabtree zo’n muziekjes aflevert mag de man wat ons betreft eeuwig in de schaduw van zijn Meester vertoeven. Weerom een grandioze, verfijnde combinatie van traditionele gospel naadloos verbonden met bluegrass.

Tracklisting In The Shadow Of His Wings:

 1. I’m on My Way to Gloryland
 2. A Vision of Heaven
 3. In the Shadow of His Wings
 4. Land of Milk and Honey
 5. The Gospel Train
 6. The Promises You Keep
 7. The Church Bells
 8. Where Jesus I
 9. Lord, I Need You Now
 10. What the Old Man Told Me
 11. The Road I’m Walking On
 12. What Jesus Did for Me
 13. Lord, I’m Gonna Need Your Strength Today

Written in Music Nieuwsbrief