Dana Immanuel- Dotted Lines
Door op 09 februari 2016

Artiest: Dana Immanuel
Album_title: Dotted Lines
Genre: pop, vountryfolk , blues
Release_date: 10/23/2015
Label: Eigen beheer
Rating: Drieënhalve ster (3.5)
Dotted Lines Dana Immanuel
3.5
3.5

Ze is afkomstig uit het noorden van Londen, haar naam verraadt een meer exotische zuiderse origine,  in het geval van Dana Immanuel Griekse roots. In Oxford volgde ze een oerdegelijke klassieke opleiding, naast Grieks en Latijn koos ze voor de richting filosofie maar de jongedame exploreerde liever country, bluegrass en jazz met haar akoestische gitaar of banjo. Uiteindelijk koos ze voor een onzeker bestaan in de muziekwereld en je kon haar in de Londense Underground al buskend aantreffen. Een harde maar bijzonder nuttige leerschool.

Met haar uitsluitend met vrouwen samengestelde formatie The Stolen Band reist ze regelmatig af naar Parijs of Amsterdam. Dana heeft een brede muzikale interesse naast de oercountry van Hank Williams kan ze blues eb de theatrale rock van Alice Cooper appreciëren. Een eclectische voorkeur die zich duidelijk manifesteert in een persoonlijk getinte soort alternatieve country die het tweede werkstuk Dotted Lines vult,  met een speelduur van 32 minuten kan je dat bezwaarlijk een echte langspeler noemen.

In het melodieuze titelnummer laveert Dana met resonerend snarenwerk op de achtergrond  behendig tussen pop en country met resonerend snarenwerk op de achtergrond. Het op een krachtige, soepele bluegrass ritmiek geënte Mile High blijkt niet van humor gespeend. Rock Bottom tippelt eveneens op aanstekelijke fingerpicking voorbij en Devils Money galoppeert in een vederlicht gypsyswing stramien. Wild Things is een aangename combinatie van vibrerende zang en fiddle. Dat instrument bepaalt ook in Going To The Bottle het tempo, dat zich meestal in een meer dynamische register situeert.

Tussen de acht nummers vinden we slechts een enkele ballade, het popgetinte Life In Colour is geenszins te versmaden is. Be Like Arnie kabbelt aanvankelijk eerder rustig voorbij, een energiek schallende trompet en trombone brengen wat meer leven in de brouwerij en sluiten na een halfuurtje dit niet onaangename, maar nergens echt beklijvende schijfje af.

Tracklisting Dotted Lines:

  1. Dotted Lines
  2. Mile High
  3. Rock Bottom
  4. Devil’s Money
  5. Wild Things
  6. Life in Colour
  7. Going to the Bottle
  8. Be Like Arnie