Cold Tone Harvest – After You
Door op 07 mei 2018

Band: Cold Tone Harvest
Album_title: After You
Genre: countryfolk, countryrock
Release_date: 05/11/2018
Label: Eigen beheer
Rating: Drieënhalve ster (3.5)
After You Cold Tone Harvest
3.5
3.5

Ze komen uit Zuidoostelijk Michigan en investeren in meer verfijnde Americana. Daar is niet alleen Andrew Sigworth, de gitarist met het zachte stemtimbre, verantwoordelijk voor. Sigworth zette Cold Tone Harvest op met percussionist en banjoman Brian Williams. De komst van bassist Ozzie Andrews en Anthony Pace, die naast gitaar de lapsteel en dobro hanteert, zorgt voor een ruimtelijk klankenspectrum in een eerder bedaarde bluegrass drive.

Pace zorgt met het opgewekte buitenbeentje Adeline voor een meer opgewekte zonnige sfeer maar het songwerk van Sigworth overheerst een eerder melancholische poëtische sfeer.Het beklemmende titelnummer After You, over de  moeilijke verwerking van het verlies van Sigworths oudere broer, is een innig afscheids portret. De cello van Christina Furtado flankeert de pedalsteel en deze tedere ode  snijdt wat dieper.

Meestal weekt de confrontatie van de met bluegrass accenten gelardeerde verdienstelijke countryfolk minder emoties los. Dat illustreren een wat onstuimige, met fiddler en mandoline gelardeerde, countrypicker Out On The Water of een gemoedelijk over de prairie dravend Daniel.

De op een meer gedreven ritmiek galopperende swingende westernstuff van Stealing Roots loopt bijzonder fraai over in het ingetogen Electric Modes dat uiteindelijk in Out On The Weekend uitmondt. In een harmonische slow motion versie weten de baardige heren van Cold Tone Harvest het van Neil Young afkomstige nummer naadloos in hun onderhoudende wat (te) brave repertoire te integreren.

Tracklisting After You:

 1. Frozen Ground
 2. Out on the Water
 3. Change
 4. Random Stance
 5. Adeline
 6. After You
 7. Daniel
 8. Stealing Roots
 9. Electric Modes
 10. Out On The Weekend
 11. Hold On
 12. Wake Me