Cassie Taylor – Out Of My Mind
Door op 23 mei 2013

Artiest: Cassie Taylor
Album_title: Out Of My Mind
Genre: Roots, Blues
Release_date: 05/16/2013
Label: Hypertension
Rating: Drie sterren (3)
Soundsid: 3199090
Out Of My Mind Cassie Taylor
3
3

Wat moet het toch vervelend zijn als je een vader/moeder hebt die een beroemde muzikant is en jij in hetzelfde wereldje aan de slag wilt/bent. Altijd maar weer worden vergelijkingen gemaakt en in plaats van dat mensen je noemen als muzikant, noemen ze je als ‘muzikant die de zoon/dochter van’ is. Dat zal ook gelden voor Cassie Taylor, dochter van Otis Taylor. Toch kun je in haar geval bij niet om haar vader heen. Dochterlief speelt namelijk op een groot aantal van haar vaders albums mee. Nog maar 26 jaren jong heeft ze dus al flink wat ervaring. En net als haar vader laat ook Cassie horen dat ze weet wat ‘the blues’ is.

In 2011 kwam ze samen met Samantha Fish en Dani Wilde met het collaboratie-album Girls With Guitars. In hetzelfde jaar bracht ze ook haar debuut Blue uit. En nu komt ze dus met Out Of My Mind. De muziek op dit album is te omschrijven als lekkere blues die duidelijk invloeden van jazz, soul en rock kent. Die soul zit ‘m voor een belangrijk deel in haar stem. Wat opvalt is dat die vrij hoog is, daarmee wat iel. Voor haar muziek, vooral de meer rockende nummers, zou die stem plat gezegd wel wat meer ‘kloten’ mogen hebben.

Toch is dat natuurlijk persoonlijk, voor een ander kan die stem geweldig zijn. Belangrijker is dan ook om te melden dat het album muzikaal goed in elkaar zit, Taylor heeft zich laten omringen door goede instrumentalisten (wat ze zelf overigens ook is, vooral op basgitaar). Samen hebben ze een flink aantal fijne bluessongs op schijf gezet. Muzikaal zit Out Of Your Mind goed in elkaar. Datzelfde geldt voor de afwisseling in tempo, Cassie Taylor weet zowel prima ballads als rockende blues te brengen. Persoonlijk kies ik er liever wel voor om deze muziek live te horen. Leuk voor op schijf, maar live is het risico op ‘out of your mind’ gaan nog vele malen groter.

Tracklisting Out Of My Mind:

 1. Ol’ Mama Dean (Part 1)
 2. Ol’ Mama Dean (Part 2)
 3. Spare Some Love
 4. Out Of My Mind (Intro)
 5. Out Of My Mind
 6. Lay My Head On Your Pillow
 7. New Orleans
 8. No Ring Blues
 9. No No
 10. Forgiveness
 11. Gone And Dead
 12. That’s My Man
 13. Again