Buford Pope – The Poem And The Rose
Door op 17 januari 2016

Artiest: Buford Pope
Album_title: The Poem And The Rose
Genre: Americana. Folk, singer-songwriter
Release_date: 01/15/2016
Label: Eigen beheer
Rating: Drieënhalve ster (3.5)
The Poem And The Rose Buford Pope
3.5
3.5

Vorig jaar maakte de uit Gotland afkomstige Buford Pope al een behoorlijk indruk met Sticks In The Troat. In zijn thuisland Zweden bracht de bij de burgerlijke stand als Miakel Loljeborg ingeschreven singersongwriter al een handvol langspelers uit. The Poem And The Rose werd al in 2006 opgenomen maar ziet tien jaar later het daglicht. En dat is een goede zaak, dat de man met het hese stemtimbre, enigszins een lightversie van Rod Stewart, een meer dan behoorlijk songsmid is ontdekten we al op oudere werkstukken, de songs van The Poem And The Rose bevestigen dat nog eens.

In vergelijking met de recente langspeler ligt het accent bij dit dozijn songs nog meer op een onbevangen soort country en Americana. Zelf hanteert Pope naast akoestische gitaar, dobro en banjo, zoals het een ‘echte’ troubadour betaamt harmonica. Pedalsteel, fiddle, piano en accordeon kruiden de instrumentatie in songs die van zwierige countryrock, de titelsong en Talk Of The Town naar luchtiger werk als Al l Took Was You fladderen. Niet onverdienstelijk,  maar Pope is op zijn sterkst in het samen met zijn vriendin Anna gezongen, verfijnde balladewerk.

Echt minderwaardig werk zal je hier overigens niet aantreffen maar we raden aan om te beginnen eens aandachtig naar het door een warme harmonica geïntroduceerde Can’t Feel It Anymore of Since You Walked Away te luisteren om vast te stellen dat de muziekjes van Buford Pope geenszins moeten onder doen voor de verrichtingen van menig collega aan de overkant van de Oceaan.

Tracklisting The Poem and  the Rose:

 1. The Poem and then Rose
 2. Talk of the Town
 3. My Heart Don’t Lie
 4. Bless These Arms Of Mine
 5. All I Took Was You
 6. At the End of the week
 7. Can’t Feel It Anymore
 8. I Light Up A Candle
 9. I Think I Belong To You
 10. Since You Walked Away
 11. Young Girl
 12. If Thies Don’t Bind