Bruno Rocco – Lonely Rider EP
Door op 21 september 2015

Artiest: Bruno Rocco
Album_title: Lonely Rider EP
Genre: Roots
Release_date: 09/21/2015
Label: Rocco Records
Rating: Drie sterren (3)
Lonely Rider EP Bruno Rocco
3
3

Dreigende muziek, voor een film die nog gemaakt moet worden. Een eerste indruk van deze EP Lonely Rider, wanneer de door elektrische gitaren gedragen openingstrack The Ride weerklinkt. Voeg daar de man z’n gruizige vocalen bij en je hebt zeker iets aparts in handen.

Anders dan zijn naam doet vermoeden hebben we hier te maken met een Rotterdammer, zij het van Kroatische afkomst. Zanger-gitarist Bruno Rocco Miletic grijpt de luisteraar direct bij de kladden, met zijn sombere maar mooie melodieën en zijn aparte stem. De titeltrack, When Your Time Comes en Precious Times zijn een fraaie akoestisch folknummers, met bombastische maar passende strijkersklanken (uit de synthesizer, kennnelijk).

Alle instrumenten en vocalen op dit minialbum zijn door Rocco zelf en Roland van Steijn verzorgd. De openingstrack en het laatste nummer ‘Inside’, met de rauwe elektrische (slide-)gitaren zijn voor mij de hoogtepunten, vanwege de dreigende atmosfeer en het rauwere spel.

Sommige recensenten vallen over zijn uitspraak van het Engels, maar persoonlijk stoort me dat niet. Engels is nu eenmaal de voertaal in de popmuziek, maar niet iedereen heeft een perfect Amerikaans of Brits accent. Ik weet ook niet in hoeverre men in het buitenland zit te wachten op perfecte accenten. Het gaat erom dat de luisteraar gegrepen wordt door de muziek.

Met slechts vijf nummers is het nog wat lastig om een goed oordeel te vellen, maar als Miletic zich blijft ontwikkelen als songschrijver ben ik zeker benieuwd.

Tracklisting Lonely Rider EP:

  1. The Ride
  2. When Your Time Comes
  3. Lonely Rider
  4. Precious Times
  5. Inside

Written in Music Nieuwsbrief