Bob Dylan’s The Basement Tapes Complete verwacht
Door op 15 september 2014

Artiest: Bob Dylan
Band: The Band
Album_title: The Basement Tapes Complete: The Bootleg series Vol. 11
Genre: Roots
Label: Sony Legacy

Onder de titel The Basement Tapes Complete: The Bootleg series Vol. 11 verschijnt er op 3 november een ‘nieuw’ Bob Dylan album. Het album wordt uitgebracht als een 6CD uitgave, een 2CD uitgave en een 3LP versie.

The Basement Tapes betreft een collectie van meer dan 100 songs die door Dylan en The Band in de zomer van 1967 werden opgenomen in West Saugerties net buiten het plaatsje Woodstock. Bijna alle tracks werden opgenomen in de kelder van het huis, beter bekend als The Big Pink (waarnaar het eerste album van The Band werd vernoemd). Veel van de liedjes waren eigen songs maar de meerderheid van de sessies zijn covers van traditionele folk liedjes, blues ballads en rock & country nummers.

In totaal verschenen 24 van deze songs op het officiële Basement album uit 1975. Die collectie songs was daarvoor al bekend bijvoorbeeld op de populaire bootleg Great White Wonder. De nieuwe versie van The Basement Tapes bevat voor het eerst alle opnames die destijds in de zomer van 1967 werden opgenomen. Sommige nummers werden pas onlangs gevonden en zijn allemaal opnieuw gemastered van de originele tapes.

Tracklisting The Basement Tapes Complete (6CDversie):

CD 1:

  1. Edge of the Ocean
  2. My Bucket’s Got a Hole in It (Clarence Williams)
  3. Roll on Train
  4. Mr. Blue (Dewayne Blackwell)
  5. Belshazzar (Johnny Cash)
  6. I Forgot to Remember to Forget (Charlie A Feathers en Stanley A Kesler)
  7. You Win Again (Hank Williams)
  8. Still in Town (Hank Cochran en Harlan Howard)
  9. Waltzing with Sin (Sonny Burns en Red Hayes)
  10. Big River (Take 1) (Johnny Cash)
  11. Big River (Take 2) (Johnny Cash)
  12. Folsom Prison Blues (Johnny Cash)
  13. Bells of Rhymney (Idris Davies en Peter Seeger)
  14. Spanish is the Loving Tongue
  15. Under Control
  16. Ol’ Roison the Beau (Traditional, arranged by Bob Dylan)
  17. I’m Guilty of Loving You
  18. Cool Water (Bob Nolan)
  19. The Auld Triangle (Brendan Francis Behan)
  20. Po’ Lazarus (Traditional, arranged by Bob Dylan)
  21. I’m a Fool for You (Take 1)
  22. I’m a Fool for You (Take 2)

CD 2:

  1. Johnny Todd (Traditional, arranged by Bob Dylan)
  2. Tupelo (John Lee Hooker)
  3. Kickin’ My Dog Around (Traditional, arranged by Bob Dylan)
  4. See You Later Allen Ginsberg (Take 1)
  5. See You Later Allen Ginsberg (Take 2)
  6. Tiny Montgomery
  7. Big Dog
  8. I’m Your Teenage Prayer
  9. Four Strong Winds (Ian Tyson)
  10. The French Girl (Take 1) (Ian Tyson en Sylvia Tyson)
  11. The French Girl (Take 2) (Ian Tyson en Sylvia Tyson)
  12. Joshua Gone Barbados (Eric Von Schmidt)
  13. I’m in the Mood (Bernard Besman en John Lee Hooker)
  14. Baby Ain’t That Fine (Dallas Frazier)
  15. Rock, Salt and Nails (Bruce Phillips)
  16. A Fool Such As I (William Marvin Trader)
  17. Song for Canada (Pete Gzowski en Ian Tyson)
  18. People Get Ready (Curtis L Mayfield)
  19. I Don’t Hurt Anymore (Donald I Robertson en Walter E Rollins)
  20. Be Careful of Stones That You Throw (Benjamin Lee Blankenship)
  21. One Man’s Loss
  22. Lock Your Door
  23. Baby, Won’t You be My Baby
  24. Try Me Little Girl
  25. I Can’t Make it Alone
  26. Don’t You Try Me Now

CD 3:

  1. Young but Daily Growing (Traditional, arranged by Bob Dylan)
  2. Bonnie Ship the Diamond (Traditional, arranged by Bob Dylan)
  3. The Hills of Mexico (Traditional, arranged by Bob Dylan)
  4. Down on Me (Traditional, arranged by Bob Dylan)
  5. One for the Road
  6. I’m Alright
  7. Million Dollar Bash (Take 1)
  8. Million Dollar Bash (Take 2)
  9. Yea! Heavy and a Bottle of Bread (Take 1)
  10. Yea! Heavy and a Bottle of Bread (Take 2)
  11. I’m Not There
  12. Please Mrs. Henry
  13. Crash on the Levee (Take 1)
  14. Crash on the Levee (Take 2)
  15. Lo and Behold! (Take 1)
  16. Lo and Behold! (Take 2)
  17. You Ain’t Goin’ Nowhere (Take 1)
  18. You Ain’t Goin’ Nowhere (Take 2)
  19. I Shall be Released (Take 1)
  20. I Shall be Released (Take 2)
  21. This Wheel’s on Fire (Bob Dylan, Rick Danko)
  22. Too Much of Nothing (Take 1)
  23. Too Much of Nothing (Take 2)

CD 4:

  1. Tears of Rage (Take 1) (Bob Dylan, Richard Manuel)
  2. Tears of Rage (Take 2) (Bob Dylan, Richard Manuel)
  3. Tears of Rage (Take 3) (Bob Dylan, Richard Manuel)
  4. Quinn the Eskimo (Take 1)
  5. Quinn the Eskimo (Take 2)
  6. Open the Door Homer (Take 1)
  7. Open the Door Homer (Take 2)
  8. Open the Door Homer (Take 3)
  9. Nothing Was Delivered (Take 1)
  10. Nothing Was Delivered (Take 2)
  11. Nothing Was Delivered (Take 3)
  12. All American Boy (Bobby Bare)
  13. Sign on the Cross
  14. Odds and Ends (Take 1)
  15. Odds and Ends (Take 2)
  16. Get Your Rocks Off
  17. Clothes Line Saga
  18. Apple Suckling Tree (Take 1)
  19. Apple Suckling Tree (Take 2)
  20. Don’t Ya Tell Henry
  21. Bourbon Street

CD 5:

  1. Blowin’ in the Wind
  2. One Too Many Mornings
  3. A Satisfied Mind (Joe Hayes en Jack Rhodes)
  4. It Ain’t Me, Babe
  5. Ain’t No More Cane (Take 1) (Traditional, arranged by Bob Dylan)
  6. Ain’t No More Cane (Take 2) (Traditional, arranged by Bob Dylan)
  7. My Woman She’s A-Leavin’
  8. Santa-Fe
  9. Mary Lou, I Love You Too
  10. Dress it up, Better Have it All
  11. Minstrel Boy
  12. Silent Weekend
  13. What’s it Gonna be When it Comes Up
  14. 900 Miles from My Home (Traditional, arranged by Bob Dylan)
  15. Wildwood Flower (A.P. Carter)
  16. One Kind Favor (Traditional, arranged by Bob Dylan)
  17. She’ll be Coming Round the Mountain (Traditional, arranged by Bob Dylan)
  18. It’s the Flight of the Bumblebee
  19. Wild Wolf
  20. Goin’ to Acapulco
  21. Gonna Get You Now
  22. If I Were A Carpenter (James Timothy Hardin)
  23. Confidential (Dorina Morgan)
  24. All You Have to do is Dream (Take 1)
  25. All You Have to do is Dream (Take 2)

CD 6:

  1. 2 Dollars and 99 Cents
  2. Jelly Bean
  3. Any Time
  4. Down by the Station
  5. Hallelujah, I’ve Just Been Moved (Traditional, arranged by Bob Dylan)
  6. That’s the Breaks
  7. Pretty Mary
  8. Will the Circle be Unbroken (A.P. Carter)
  9. King of France
  10. She’s on My Mind Again
  11. Goin’ Down the Road Feeling Bad (Traditional, arranged by Bob Dylan)
  12. On a Rainy Afternoon
  13. I Can’t Come in with a Broken Heart
  14. Next Time on the Highway
  15. Northern Claim
  16. Love is Only Mine
  17. Silhouettes (Bob Crewe en Frank C Slay Jr.)
  18. Bring it on Home
  19. Come All Ye Fair and Tender Ladies (Traditional, arranged by Bob Dylan)
  20. The Spanish Song (Take 1)
  21. The Spanish Song (Take 2)