Bob Cheevers Fifty Years – Selections FromThe Bob Cheevers Collection
Door op 14 februari 2017

Artiest: Bob Cheevers
Album_title: Fity Years
Genre: singersongwriter, countryrock, folkjazz
Release_date: 01/29/2017
Label: Howlin' Dog Records
Rating: Vier sterren (4)
Fity Years Bob Cheevers
4
4

Bob Cheevers is weer zo’n in (veel te) beperkte kringen gewaardeerde muzikant. Hij groeit op in Memphis en verzeilt in Californië, waar hij in de jaren zestig al actief is met Peppermint Trolley Company, een bubblegumformatie en huiscomponist bij enkele platenfirnma’s actief is.  In de beginjaren negentig verhuist hij naar Nashville en neemt de draad op als soloartiest .

Sinds zijn comeback Gettysburg To Graceland plukt hij regelmatig songs uit zijn repertoire. Cheevers langspelers bereiken via de distributiekanalen van Hemifran de afgelopen jaren ook Europa. De man met het hese, enigszins aan Willie Nelson herinnerde, stemtimbre imponeert op recente werkstukken als Tall Texan Tails , Smoke In Mirrors en On Earth As In Austin. Enkele tracks uit die periode kan je alvast beluisteren op deze sampler naast enkele ,wat oudere songs.

Tien tracks tonen de veelzijdigheid, naast  die typische verhalende troubadour en outlaw- stuff die country en rock naadloos verbindt, huist er verfijnd jazzy crooners en balladewerk in het omvangrijke oeuvre van de meesterlijke songmid.

Cheevers  componeerde in een halve eeuw zo’n 3000! songs en daarvan vonden 83 door de auteur geselecteerde songs uiteindelijk hun weg naar  de vijf cd’s die je in het verzameldoosje  terugvindt.  Deze muzikale appetizer smaakt naar meer, gulzigheid is in dit geval niet echt een zonde. Voor liefhebbers van de betere storytelling.

Tracklisting Fifty Years:

  1. Fifty Years
  2. My Guitar, The Man In The Moon, and My Heart
  3. Island In Paradise
  4. Is It Ever Gonna Rain
  5. Lime On The Rim
  6. Texas Is An Only Child
  7. Popsicle Man
  8. In The Early Stages
  9. The Unknown Soldier
  10. Old School