Bob Bradshaw – American Echoes
Door op 10 oktober 2017

Artiest: Bob Bradshaw
Album_title: American Echoes
Genre: singersongwriter folkroots
Release_date: 10/12/2017
Label: Fluke Records
Rating: Vier sterren (4)
American Echoes Bob Bradshaw
4
4

Eerder hadden wij het op Written al over Whatever You Wanted van Bob Bradshaw. De uit het Ierse Cork afkomstige troubadour exploreert al ruim een kwarteeuw folk en andere Americanastijlen die hij tijdens omzwervingen in zijn nieuwe thuisland aan de overkant van de Oceaan absorbeert en verwerkt dat samen met zijn Keltische roots weerom in beeldrijk songwerk dat de zevende langspeler opvult.

Scoop McGuire geeft de basgitaar door aan Ed Lucie maar hij blijft alomtegenwoordig als co-auteur op zowat de helft van de twaalf songs en dat levert opnieuw sprankelend songs zoals Meet Me en een donker, jazzy My Double and I met geïnspireerd elektrisch snarenwerk van Andrew Stern en Andy Santapago. Die zitten overigens ieder op hun beurt mee aan de schrijftafel. Stern in het wat strakker rockende Weight Of The World en Santapago in een avontuurlijk meanderend The Assumptions We Make.

Bradshaw grijpt uitgebreid terug naar de folk en countrytraditie in een romantische balladewerk zoals Stella en Material For The Blues. Oorspronkelijk autodidact perfectioneerde hij op latere leeftijd in Boston zijn vaardigheden als gitarist en songwriter. Dat is duidelijk merkbaar in een subtiel gelaagde en opbouw en een gedetailleerde uitwerking. Fraaie voorbeelden van die evolutie zijn Exotic Dancers Wanted, de drinking song A Bird Never Flew On Just One Wing of het op de inventieve combinatie van een mars- en Afroritme huppelende Working On My Protest Song. Weerom een bijzonder mooi uitgebalanceerd geheel van een voortreffelijk zanger en storyteller.

Tracklisting American Echoes:

 1. Exotic Dancers Wanted
 2. Meet Me
 3. Call It What You Will
 4. The Assumptions We Make
 5. Workin’ On My Protest Song
 6. A Bird Never Fly On Just One Wing
 7. Weight Of The World
 8. Stella
 9. My Double and I
 10. Materialf or the Blues
 11. O Brother
 12. Old Soldiers

Written in Music Nieuwsbrief