Blackberry Smoke – Holding All The Roses
Door op 25 februari 2015

Band: Blackberry Smoke
Album_title: Holding All The Roses
Genre: Roots
Release_date: 02/09/2015
Label: Earache
Rating: Vier sterren (4)
Soundsid: 3366578
Holding All The Roses Blackberry Smoke
4
4

Dat het uit Atlanta, Georgia afkomstige Blackberry Smoke per album busladingen nieuwe fans aan zich weet te verbinden is niet verwonderlijk. Hun tijdloze blues-meets-rocksound klinkt dan super aanstekelijk.

Hun vorige studioalbum The Whippoorwill bleek voor de band de grote doorbraak in thuisland Amerika. De band, die de 14 jaar van bestaan de fanschare dan wel gestaag zag groeien maar het toch moest hebben van heel erg veel spelen in kleine tot middelgrote zalen, stond ineens in de grote zalen en zelfs de kleinere stadions. Dat ze na al die jaren hard werken het publiek volledig konden overtuigen bleek met het zeer overtuigende live album Leave A Scar, opgenomen in North Carolina, dat vorig jaar verscheen.

Dat de band zich ook in de studio doorontwikkelt bewijst hun nieuwe album Holding All The Roses. De band heeft de Zuidelijke blues-meets-rock-sound verder uitgediept en het album heeft een fijne diversiteit gekregen. Met de zeer overtuigende eerste single Let Me Help You (Find The Door) als albumopener voltrekt zich een zeer geslaagde collectie songs die allen in hun eigen sfeer overtuigen.

Topproducer Brendan O’Brien (Springsteen, AC/DC, Pearl Jam) wist de band zowel uitdagend en lekker stevig rockend als melancholiek en akoestisch in de ballades te laten klinken. Dat de band momenteel op het muzikaal volledig goede pad zit bewijst Holding All The Roses in alle songs. De geweldig spelende band klinkt hecht en super overtuigend. Alleen al songs als Woman In The Moon, Wish In One Hand, Payback’s A Bitch, het super catchy Lay It All On Me, het wel heel erg mooie No Way Back To Eden en de ijzersterke albumafsluiter Fire In The Hole bewijzen dat optimaal.

Tracklisting Holding All The Roses:

 1. Let Me Help You (Find the Door)
 2. Holding All the Roses
 3. Living in the Song
 4. Rock and Roll Again
 5. Woman in the Moon
 6. Too High
 7. Wish in One Hand
 8. Randolph County Farewell
 9. Payback’s a Bitch
 10. Lay It All on Me
 11. No Way Back to Eden
 12. Fire in the Hole