Bend Like Steel nieuw album van Lori Lieberman
Door op 21 september 2011

Artiest: Lori Lieberman
Album_title: Ben Like Steel
Genre: Roots
Label: V2

Na Takes Courage, het succesvolle laatste album van Lori Lieberman, is het op 24 oktober tijd voor een nieuw studioalbum met eigen werk: Bend Like Steel.

Ze noemt het haar meest persoonlijke album tot nu toe. Of zoals Lori het zelf zegt: ‘The more I said the more I felt I had to say’. Op alle songs van het nieuwe album begeleidt Lori Libermann zichzelf op gitaar en piano en ook schreef ze zelf alle arrangementen. Op enkele nummers is ook Lyle Workman te horen (bekend van zijn werk met Sting en Beck).

Lori Lieberman, bekend van de wereldhit Killing Me Softly, is een graag geziene gast in Nederland. Zo deelde ze rond de release van Takes Courage drie keer het podium met Mathilde Santing in Koninklijk Theater Carré en vergezelde ze Michiel Borstlap tijdens Jazz International, Rotterdam. In december komt Lori weer naar Nederland voor drie shows. Op 9 december staat ze in het Oude Luxor in Rotterdam, de dag erna in de Meervaart in Amsterdam en op 16 december in het Theater aan het Vrijthof, Maastricht.