Ben Bostick – Hellfire
Door op 06 juli 2018

Artiest: Ben Bostick
Album_title: Hellfire
Genre: countryrock, outlaw country
Release_date: 07/06/2018
Label: Eigen Beheer
Rating: Drieënhalve ster (3.5)
Hellfire Ben Bostick
3.5
3.5

Op de opvolger van het titelloze debuut tapt Ben Bostick uit een totaal ander muzikaal vaatje. De melodieuze West Coast countryrock en intimistische troubadoursfolk ruimen plaats voor een ongemeen energieke collectie. Het songmateriaal werd vooraf uitgebreid uitgetest in The Escondite, een club in LA waar Bostick, als hij niet als busker actief is op de pier van Santa Monica, met zijn band resideert. Samen met co-producer John Would gaat Bostick resoluut voor een no-nonsense aanpak en dat resulteert hier in een franjeloze set die de sfeer van een concert sterk benadert.

‘Blow off some steam’, is het motto, Kyle Lalone ontbind zijn gitaarduivels en Luke Miller raast als een bezetene over de pianotoetsen terwijl de potige ritmesectie zich evenmin onbetuigd laat. De goed ingespeelde band brengt door alcohol geoliede honky tonk. Hellfire is zo’n onweerstaanbare meestamper met een perfecte combinatie van ritmische  snarenpicking en rollende piano.

No Good Fool, andermaal zo’n verhaal over a bad boy, een koebel geeft het ritme aan en stomend orgelwerk en flitsende piano worden geflankeerd door puntige riffs op de Telecaster. “It ain’t cheap being Poor” verzekert Bostick ons met zijn bulderstem en ook How Much Lower Can I Go balanceert op een dartele barroom boogie en een verzopen harmonica.

Het maakt niet zoveel uit, op een dronken feest op zaterdagavond de beentjes strekken in een aangroeiende line dance golf op rudimentaire billy van Tornado of aan de toog zwijmelen op countryneske tick tack van Work, Sleep Repeat.

Een dreigend, donker orgelepos Feeling Mean en het op donkere basloopjes geënte The Outsider garandeert dat je niet indommelt. Het bestaat nog steeds en ook buiten Texas, onvervalste outlaw country.

Tracklisting Hell Fire:

 1. No Show Blues
 2. Hellfire
 3. No Good Fool
 4. Blow Off Some Steam
 5. It Ain’t Cheap Being Poor
 6. Tornado
 7. The Other Side Of Wrong
 8. Work, Sleep, Repeat
 9. How Much Lower Can I Go
 10. Feeling Mean
 11. The Outsider