Backtrack Blues Band – Make My Home In Florida
Door op 10 februari 2018

Band: Backtrack Blues Band
Genre: Blues
Release_date: 01/26/2018
Label: Harpo Records
Rating: Vier sterren (4)
Soundsid: 3752501
Backtrack Blues Band
4
4

Dit hard drivin’ bluescombo dat zijn naam ontleend aan een knap instrumentaaltje van de legendarische ‘harpsucker’ Little Walter, wordt aangevoerd door Sonny Charles en kwam al aan bod bij WiM met Way Back Home. Het vermoeden dat de broeierige, rockende blues op het podium nog beter tot zijn recht komt, wordt ondubbelzinnig bevestigd met deze concertregistratie in hun thuisstaat Florida.

Begin vorig jaar stond The Backtrack Blues Band op het podium van het Palladium Theater, een voormalig kerkgebouw  in Sint Peterburg. In het voormalige  kerkgebouw aan de  kust van de Tampa baai speelden  harmonicaman Sonny Charles en zijn kompanen een foutloze thuismatch. Naast twee klassiekers van Sonny Boy Williamson II in de stomende opener Checkin’ On My Baby en knap opgebouwd Your Funeral  And My Trial combineert Charles zijn vocale klasse naast zijn vaardigheden op het elektrisch versterkte smoelschuivertje dat herinneringen aan de  hoogdagen van de Chicagoblues in the Windy City.

Leadgitarist  Kid Royal krijgt veel ruimte voor geïnspireerde interventies met soepele snaarverrichten in T-Bone Shuffle, de signature song van T-Bone Walker, waarin Kid ook vocaal meer dan zijn mannetje staat. Daarnaast imponeert de gitarist met vloeiend gitaarspel niet alleen in B.B.Kings  Woke Up This Morning.

Een ode aan het thuisfront mag hier niet ontbreken het slepende Make My Home In Florida, een fraai lang uitgesponnen, eerbetoon aan de thuishaven wordt bijzonder goed onthaald met een daverende ovatie.  Vervolgens wordt er in een bijzonder sterk afsluitend luik nog een door Charles gecomponeerd trio toegevoegd dat na het grappige Shoot My Rooster op de wervelend ritmiek van Tell Your Daddy wordt afgesloten. Niet bepaald wereldschokkend, wel oerdegelijke op authentieke Chicagoblues leest  geschoeide energiek stomende stuff. Bovendien kan je het integrale concert bekijken op de bijgevoegde DVD.

Tracklisting Make My Home In Florida:

  1. Checkin’ On My Baby
  2. Woke Up This Morning
  3. Make My Home In Florida
  4. T-Bone Shuffle
  5. Nobody But You
  6. Your Funeral and My Trial
  7. Heavy Built Woman
  8. Shoot My Rooster
  9. Tell Your Daddy