B.R.Lively – Into The Blue
Door op 18 augustus 2018

Artiest: B.R. Lively
Album_title: Into The Blue
Genre: Countryfolk, songersongwriter
Release_date: 08/10/2018
Label: Eigen Beheer
Rating: Vier sterren (4)
Into The Blue B.R. Lively
4
4

Bryan Blaylock kan je bezwaarlijk als nieuwkomer beschouwen, onder de naam B.R. Lively maakt de Texaanse singersongwriter al muziek sinds zijn tienerjaren in Dallas. Voor zijn studies verzeilt hij in Athens, Georgia om uiteindelijk terug in zijn thuisstaat Texas te belanden. Het relaas van  een rusteloos leven dat zich hoofdzakelijk in campers naast eindeloze highways ontrolt zich op Into The Blue, samen met de verwerking van de pijnlijke nasleep van een op de klippen gelopen relatie. Die breuk spoort Lively aan om nieuwe horizonten te verkennen. Tijdens die omzwervingen groeit het songmateriaal voor het eerste solo werkstuk.

Het levert een geïnspireerd werkstuk op dat met de hulp van fijne muzikanten werd vastgelegd in Austin. Zo zorgt pianist Thomas  Avery voor wondermooie strijkers arrangementen terwijl gitarist Gordy Quist naast de productie ook enkele songs samen met Lively componeerde. Bovendien engageerde hij Scott Davis en Richard Millsap, zijn kompanen van The Band Of Heathens en die zorgen voor gepaste ritmestructuren.

Persoonlijke onderwerpen worden hier geenszins vermeden, Oh These Eyes meandert op een bijzondere fraai resonerende gitaargalm en de zwoele achtergrondzang is van Helen Hunt afkomstig. Hunt duikt opnieuw, meer prominent, op in het sober geïnstrumenteerde akoestische Lonesome. Minute By Minute en  Are We In It For The Gold worden met een sfeervol strijkerskwartet verrijkt. Die laatste song  heeft een meer universele insteek en die vinden we ook terug in Free Of. Ongetwijfeld een van de betere tracks samen met het op een ontspannen combinatie van piano en een zwoel blazersbriesje golvend Summertime Sky.

Melancholisch getinte countryfolk met sterk poëtische inslag, een langspeler die van het eerste nummer tot het laatste moeiteloos overtuigt.

Tracklisting Into The Blue:

 1. The Blue
 2. Summertime Sky
 3. Oh These Eyes
 4. Lonesome
 5. Are We In It For The Gold
 6. The Day That I Die
 7. Minute By Minute
 8. Fighters
 9. Coyote
 10. Free Of
 11. Gratitude