Auburn – Mixed Feelings
Door op 08 oktober 2015

Band: Auburn
Album_title: Mixed Feelings
Genre: roots, countrfolk
Release_date: 08/28/2015
Label: Bat Country
Rating: Drieënhalve ster (3.5)
Mixed Feelings Auburn
3.5
3.5

De eerste sporen van Auburn zijn terug te vinden in 1999. Bij de akoestische formatie draait het om  de uit het Britse Lincoinshire afkomstige zangeres Liz Lenten. Na een afwezigheid uit het muziekwereld omwille familiale redenen werd de draad terug opgenomen. Vorig jaar waagde ze de oversteek met nieuw songwerk in de bagage. In Nashville nam ze met de hulp van producer gitarist Thomm Jutz Nashville op.

Begin dit jaar keerde Liz terug naar Music City in Tennessee en Jutz engageerde opnieuw bassist Marc Fain, drummer Lynn Williams en toetsenman Barry Walsh, gereputeerde veteranen uit de entourage van Ricky Scaggs, Delbert Mc Clinton, Roy Orbison, Waylon Jennings en op studiosessies van talloze anderen present. Justin Moses flankeert de gitaar van Jutz met zijn akoestisch instrumentarium.

De openingssong en titelsong, het op dobro traag slepende Mixed Feelings werd samen Mark Gustavina, de reguliere gitarist van Auburn, gecomponeerd maar bij de overige tracks had Liz geen hulp nodig. Haar warme, wat beverig overslaande stemtimbre past bijzonder goed in het repertoire dat haasje over springt van countrynesk balladewerk naar songs met jazzy touch, onveranderlijk knap opgebouwd met een geraffineerde instrumentatie.

Vooral de songs met vocale backing van JT Brown. Luister maar eens naar Love Lost Its Way, Friends en bovenal het emotioneel geladen liefdesliedje More Than Everything, een prachtig pianoballade  Ook bijzonder leuk is het van donkere snarentwang voorziene Out There.  Het immer aanwezige tremelo roept wellicht bij menig luisteraar euh… gemende gevoelens op maar dat kan voor anderen juist de charme uitmaken, zoals de zomerse folky afsluiter Feel The Sun illustreert.

Tracklisting Mixed Feelings:

 1. Mixed Feelings
 2. Love Lost Is Way
 3. New Years Day
 4. Friends
 5. Hell Hatch No Fury
 6. Crystal Stairs
 7. Lovers Lullaby
 8. Out There
 9. More Then Everything
 10. Wood For The Trees
 11. Quiet Life
 12. Feel The Sun