Annie Keating – Ghost Of The Untraveled Road EP
Door op 25 mei 2018

Artiest: Annie Keating
Album_title: Ghost Of The Untraveled Road
Genre: singer-songwriter, folkpop
Release_date: 05/25/2018
Label: 8th Street Studios
Rating: Vier sterren (4)
Ghost Of The Untraveled Road Annie Keating
4
4

Na haar zevende langspeler Trick Star komt de onvolprezen singersongwriter uit Brooklyn met nieuw werk. Annie Keating verzamelde andermaal het vertrouwde muzikantenkliekje met bassist en producer Jason Mercer en de gitaartandem Chris Tarrow en Steve Mayone die het handvol songs van dit epeetje met de hulp van de alomtegenwoordige fiddleman en harmoniezang van Kate Steinberg sober maar bijzonder efficiënt omkaderen in een pure akoestische setting.

De songs waren vermomd als half afgewerkte gedichten en refreinen al opgeslagen in haar notitieboekje na een tournee in Europa.  Terug in Brooklyn haalde ze haar gitaar uit de koffer en vielen die woorden met ondersteuning van haar muzikale vrienden in het juiste akkoorden schema in tedere, sfeervolle folkpop.

In die poëtische verhalen waart de spirit, rond van de voorbije tournee. ”The windows open blowing papers around, the Italian Radio playing a sad song”,  zingt Keating in de titelsong met dat zachte, hese, enigszins aan Suzanne Vega herinnerende fluisterende stemtimbre. Het afgelegde tourtraject wordt nauwgezet gereconstrueerd in Kindness Of Strangers, “From Holland to Hull, across the North Sea with dreams of the ocean, your eyes and the deep”.

Het is een haast tastbare melancholie die overheerst en je als aandachtige luisteraar overmand.  Verfijnde, luisterliedjes met een ietwat geraffineerde benadering genereren bijzonder aangename momenten. “Forget My Name”, prevelt Keating op de bitterzoete pedal steel en fiddletonen. Dat doen we beslist niet, integendeel dit meesterlijke epeetje maakt het verlangen naar nieuw werk van deze chanteuse nog sterker dan ooit.

Tracklisting Ghost Of The Untraveled Road:

  1. Ghost Of The Untraveled Road
  2. Forever Loved
  3. Kindness Of Strangers
  4. Sting Of Hindsight
  5. Forget My Name